Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău timp de o oră, după ce ai băut un pahar de cola? Referitor la daunele acestei băuturi, bântuie nenumărate mituri, dar multe din ele se dovedesc a fi, totuși, adevărate. Află ce procese se produc în organismul tău, după ce ai băut cola. Primele 10 minute: 10 lingurițe de zahăr intră în organismul tău, ceea ce e echivalent cu 100% din aportul zilnic recomandat. Nu vomiți imediat, doar din cauza excesului de dulce, deoarece acidul fosforic îi taie aroma ajutând organismul să țină zahărul sub control.

20 minute: Nivelul de zahăr din sânge crește amețitor, provocând o explozie de insulină. Ficatul transformă toată cantitatea de zahăr din cola, în grăsime.

40 minute: Absorbția cafeinei din cola este completă. Pupilele ți se dilată, presiunea sangvină crește, iar ca răspuns, ficatul aruncă mai mult zahăr în fluxul sanguin. Receptorii adenozinei din creier sunt acum blocați și, astfel, se previne somnolența.

45 minute: Corpul tău crește producția de dopamină, stimulând centrele de plăcerea din creier. Este fizic același mod în care funcționează și heroina.

60 minute: În timp ce „avalanșa” din tine se retrage, nivelul zahărului din organismul tău scade. Devii iritabil(ă) și /sau lent(ă). Ai eliminat, de asemenea, acum și toată apa care era în Cola. Dar nu înainte de a o infuza cu elemente nutritive, foarte valoroase pentru corpul tău.

Încă un amănunt important.  Este necasară o cantitate mare de apă, mai precis, 30 de pahare, pentru a neutraliza un pahar de cola și efectele sale.

Beți apă de izvor sau apă paltă, nu uitați suntem 80% apă, nu Cola.

sursa: verdeviu.ro 
sursa foto: designeau.com 

 

Distribuie articolul: