Legendarul creator de modă, Karl Legerfeld a fost mereu o figură misterioasă. Totuși, când era încă în viață a oferit un interviu în care a făcut claritate în anumite domenii din viața lui, vorbind sincer despre droguri și singurătate.

Astfel Elle.ro a făcut public un inteviu în care Karl a fost deschis să facă descoperiri din viața lui personală și în exclusivitate le vorbise despre diverse aspecte din viața acestuia.

A fost un luptător, nu s-a oprit niciodată din a crea, cu taote acestea amrele designer a avut și el dependețele lui, iar drogul lui a fost luciditatea.

K.L.„ In realitate, sunt un fel de…. voyeur! Admir oamenii care stiu sa se distruga, sa mearga pana la capat. Pe mine, alcoolul ma adoarme. In plus, nu imi plac experientele care ma scot din starea mea naturala. Pentru mine, luxul inseamna sa fiu lucid.
In anii ‘60, oamenii astia se credeau superiori tuturor si ii considerau pe ceilalti mic-burghezi. Doar ca acum sunt toti distrusi, platesc facturile pentru nebuniile facute atunci. Si pentru asta nu am mila, nu pot plange la tragediile care nu se datoreaza fatalitatii. Compasiunea mi se pare in sine un sentiment detestabil, iar daca este provocata de tragedii prostesti e si mai jalnica”

Chiar dacă a muncit mai mereu avea impresia că este un leneș. 

K.L.: Sunt un mercenar, asta e mentalitatea mea. Imi place sa muncesc si, re­cunosc, nu am nici un merit în asta, pur si simplu munca nu este o corvoa­da pentru mine. Eu am o fata de buldog, sunt mereu suparat pe mine insumi, mi se pare ca sunt un lenes. Si ca pacatuiesc prin placerea pe care mi-o provoaca lectura – citesc tot timpul. Nordicii au tot felul de idei tampite si puritane despre datorie si munca.

Un rege liber în singurătatea lui…

K.L.: Ma rup de orice nu-mi convine. Brusc, ca si cum as rupe o foaie de hartie. E o metoda foarte buna si o recomand tuturor. Da, sunt complet liber, nu ma intalnesc niciodata cu familia mea. Sora mea este o persoana credincioasa si are copii care nu inseamna nimic pentru mine. Nici macar nu-mi trimit o felicitare de Craciun!

A crezut în el și în…superstiții!

K.L.„Cred in mine. Admir oamenii credinciosi, pentru ca, „in cazul unei nenorociri, credinta este singura care ne ajuta, dupa cum spune Carolina de Hanovra. Traim cat avem de trait, dupa care gata, s-a terminat! Dar sunt foarte superstitios! Nu trec niciodata pe sub scara, nu pun palaria pe pat. Si mi se pare ca sunt grotesc. O oglinda sparta este o oroare pentru mine! Oglinda trebuie sa cada singura, caci daca o sparge cineva, atunci e pur si simplu vorba de neindemanare!”

Distribuie articolul: