Chiar dacă ai sărbătorit deja Sf. Valentin, merită să nu uiți de versiunea noastră românească, tradițională, a Zilei îndrăgostiților – Dragobetele. De fapt, e din ce în ce mai în vogă să ții anume această sărbătoare, în locul celei comerciale, de import. Și dacă la 14 februarie am făcut cadouri, de Dragobete ce facem? Stilista noastră Ylianna Danko îți aduce idei inspirate. Știm cu toții ce se spune despre dragoste: că nu are vârstă și nu cunoaște limite, însă odată trecuți de 30 ani, sau pentru mulți chiar și înainte de aceasta, faptul că au o relație stabilă îi face să înceteze să sărbatorească aceasta zi frumoasă. Unii, din simplul motiv că se cred prea maturi pentru a cânta serenade la fereastră. Alții, pentru a nu deveni și ei parte la detașamentele de cupluri care iau cu asalt restaurantele, transformând sărbătoarea iubirii în doi într-un clișeu social de must do, de genul salatei „olivier” de revelion.

Ei bine, dacă te numeri și tu printre acești sceptici, noi îți aducem o idee proaspătă și câteva sfaturi utile pentru „implementarea” ei. De Dragobete, ia-ți partenerul de mână și faceți o sesiune foto în doi. De ce nu? Un gest deopotrivă pentru tineri îndrăgostiți și pentru soți cu 10 ani de căsnicie în spate, acesta vă va permite să păstrați acea atmosferă plină de iubire sau să-i dați o nouă semnificație.

Ca aceasta să fie una reușită și deosebită, am cerut sfatul tânărului fotograf Igor Siminițchii. El recomandă pentru început să decideți împreună cu fotograful tematica sesiunii. „Una în stil romantic, cu petale de trandafir și cupe de șampanie, vă va oferi un motiv în plus să fiți alături unul de altul, iar ca rezultat veți primi un plus de energie pozitivă și o amintire frumoasă. Vă poate inspira renumita poveste de dragoste a lui Romeo și Julieta”, crede Igor.

Însă puteți alege și un stil alternativ, dacă acesta vă caracterizează mai bine: „Nu vă fie frică să experimentați! Anume în acestă zi ai un bun prilej să devii prințesa lui, iar el prințul pe cal alb din visele tale. De asemenea, poți opta pentru o sesiune ca în anii ‘40, în stil „gangster”. Dacă aveți copii, nu ezitați și luați-i cu voi, astfel veți obține fotografii de familie, iar copii vor semnifica fructul dulce al dragostei dvs”, adaugă fotograful.

Sfatul nr 1: Caută pe internet mai multă informație despre ideea pe care vrei să o realizezi. După care, alegeți locația unde va avea loc sesiunea foto. În funcție de tematică, aceasta poate avea loc în sânul naturii, acasă în dormitor, în studiou, la restaurant sau chiar puteți închiria o cameră de hotel.

Sfatul nr 2:
Un detaliu foarte important este vestimentația și accesoriile. Alegeți din timp hainele și încălțămintea în care veți poza. Nu e neapărat sa fie scumpe, important e să fie alese cu gust.
Trebuie să ții cont nu doar de partea estetică a acestora, dar și de confort. O ținută bine aleasă îți dă senzația de stabilitate, calm și încredere – în caz contrar, pozele vor reflecta senzația ta de frustrare și vor accentua micile imperfecțiuni ale siluetei. Nu uita nici accesoriile necesare pentru tematica aleasă (jucării, fulare, pălării, cărți, flori, etc.).
Atenție celor care poartă ochelari! Ar fi bine să-i înlocuiți cu lentile de contact. Chiar dacă fotograful te va consola că vei arăta bine cu ochelari, fii sigură că lumina blitzului se va reflecta pe lentile și riști să pierzi din fotografii și expresia privirii. Dacă nu suporți lentilele, cel puțin renunță la ochelari pe parcursul sesiunii.

Sfatul nr 3: Igor ne recomandă să tragem atenție maximă la aspectul nostru fizic și starea psihologică. Cu 1-2 ore înaintea sesiunii mergeți la un salon de frumusețe. Coafura și machiajul au un rol important, întrucât acestea pot camufla micile imperfecțiuni ale tenului, pot crea iluzii optice de suplețe a feței și pot da expresivitate privirii. Ține cont de regula bunului simț, nu exagera cu fardul de obraz sau cel de ochi, evită excesul, optând pentru un machiaj cât mai aproape de natural.
Nu uita și de partenerul tău – dacă este bărbat, nu înseamnă că are voie să arate oricum. O piele iritată după ras se poate camufla foarte bine cu fond de ten.

Sfatul nr 4: Neapărat trebuie să ai cu tine o mini-trusă cosmetică, cu un pieptene și un ruj, pentru a te aranja pe parcursul ședinței.

Sfatul nr 5: Dacă este o experiență nouă pentru voi, aveți emoții și multe gânduri în cap… atunci e cazul să dormiți bine înainte de ședința foto. Un somn bun vă poate relaxa, scăpa de stres și oboseală.

Dacă e cazul, apelează la un banal calmant (fie că alegi valeriana sau un pahar de vin). „Contează, spune Igor, întrucât e mult mai greu să surprinzi în fotografie o emoție pozitivă, dacă există un sentiment de complexare și oboseală!” Opțional, puteți lua cu voi o prietenă care, „din culise”, îți poate da o opinie despre cum arată dintr-o parte imaginea în asamblu.

Sfatul nr 6: Igor Siminițchii vă sugerează să căutați pe internet poze profesionale din reviste, pentru a vă inspira din pozițiile modelelor, după care să pozați în fața oglinzii. Astfel veți ști din timp cum să acționați în timpul sesiunii.

E o adevărată provocare să pozați câteva ore în șir, de aceea fiți spontani și liberi, nu zâmbiți fals, ascultați recomandările fotografului și priviți cât mai des în ochii iubitului, astfel încât acesta să simtă calmul și mesajul de dragoste fară cuvinte.
Important este să aveți o atitudine pozitivă. Gândește-te în acel moment la cât de deosebită ești, dacă a ales să fie alături de tine.
În sfârșit, regula de bază e că nu trebue să vă bazați doar pe fotograf: nu uitați că de voi depinde rezultatul, iar dacă vei ține cont de sfaturile noastre, fii sigură că vei obține o sesiune foto creativă și reușită.

Distribuie articolul: