Regulă de aur: mai puţin înseamnă întotdeauna mai mult. Înainte să treci la pensat, determină forma care te avantajează.Natura te-a înzestrat cu o arcadă a ochiului şi nişte trăsături care vor deveni şi mai evidente dacă vei îndepărta doar firele de dedesubtul sprâncenei.

Pentru a afla de unde ar trebui să înceapă sprânceana ta, ia un creion şi plasează-l vertical lângă o nară, încercând să formezi un unghi drept cu sprânceana. Punctul în care sprânceana e atinsă de creion este punctul de unde ar trebui să înceapă conturarea ei.

Sprânceana ar trebui să se termine un pic după colţul exterior al ochiului (dacă este prea lungă, va crea iluzia de pleoape lăsate). Dacă are în mod natural o formă arcuită, mergi pe linia ei. Punctul cel mai înalt e necesar să fie deasupra irisului, la două treimi din lungimea ei.

realitatea.net

Cu un creion special de sprâncene, accentuează firele pe care doreşti să le păstrezi, pentru a-ţi fi mai uşor să elimini surplusul. Începe pensatul cu partea de dedesubt, din colţul interior al ochiului spre exterior. Dacă sprânceana are porţiuni deja subţiate, nu mai interveni în acea zonă. Apoi, folosind o perie specială, piaptănă toate firele în sus. Tunde-le pe cele mai lungi, pe porţiuni mici.

Dacă ai pielea sensibilă la durere, iată câteva trucuri ajutătoare:

-Pensează-te imediat după baie sau duş. Atunci pielea este curată şi moale, porii sunt deschişi, iar smulgerea firelor va fi mai puţin neplăcută
-Curăţă bine pielea din jurul ochilor cu un demachiant şi apoi cu o loţiune tonică pentru a degresa zona.
-Masează pielea din zona sprâncenelor cu un cub de gheaţă pentru a amorţi locul cu pricina.
-Exfoliază pielea cu un prosop pentru a ajuta firele scurte să iasă la suprafaţă şi smulge-le în direcţia în care cresc.

Ce forme a sprâncenelor este corespunzătoare fiecărui tip de față:

Faţa ovală – sprâncenele vor fi clasice, fine, uşor ascendente. Obţine din pensat un unghi superior, dar fără a face abuz.
Faţa rotundă – linia sprâncenelor trebuie să fie arcuită şi ascendentă, pentru a oferi înălţime feţei şi luminozitate ochilor.
Faţa pătrată – sprâncenele trebuie să fie arcuite, fine şi subţiate la rădăcină, urmărind linia curbă a arcadei.
Faţa alungită – alege sprâncene puţin ascendente, cu rădăcina îngroşată, pentru a compensa proporţiile feţei.

Sprâncenele drepte se pensează foarte puţin deasupra, în partea dinspre nas şi mai mult dedesubt, în partea exterioară, iar dacă sunt căzute (linie descendentă), se pensează numai firele de sub sprânceană.

 

sursă: unica.ro

Distribuie articolul: