Guinness World Records a publicat deja ediția jubiliară a Cărții Recordurilor ediția 2015, care a apărut pentru prima oară în 1955, la comanda companiei irlandeze „Guinness”, producătoare de bere. Astăzi, cartea este publicată în 23 de limbi din toată lumea, în mai mult de 100 de țări ale lumii. Ce recorduri surprinzătoare au fost subliniate de Guinnes World Records 2015, vă propunem să vedeți mai jos.

Nancy Siefker a marcat recordul pentru cea mai mare aruncare cu arcul, folosind picioarele. Californianca a reușit să arunce săgeata la o distanță de 6,09 metri.

Contabila Linsey Lindberg, supranumită și „Mama”, a reușit să sfărâme opt mere, utilizând propriul biceps. Femeia a mai reușit și să rupă în jumătate mai multe cărți de groase, de contacte telefonice.

Nick Stoeberl a devenit omul cu cea mai lungă limbă din lume. Lungimea acesteia atinge, oficial, 10,01 centimetri!

Yannick Read a creat cea mai mică locuință pe roți. Aceasta are o lungime de 2.39 de metri și o înălțime de 1,53 de metri. Lățimea mini-locuinței este de doar 79 de centimetri!

Americanul Fred Reifsteck a creat cel mai mare căruț motorizat, înălțimea căruia este de 8,23 metri. 

Jason McNabb s-a aventurat să mănânce 123 de ardei iuți timp de un singur minut!

Akiko Obata a devenit deținătoarea celei mai mari colecții de alimente confecționate din plastic (peste 8000 de obiecte).

Cea mai mare coafură în stil afro îi aparține americanului Alan Edward Labbe. Circumferința acesteia, în realitate, depășește 1,5 metri.

Michael Jenkins a reușit să bea un litru întreg de suc natural de lămâie în doar 123 de secunde.

Bob Bretall colecționează comicsuri de la vârsta de opt ani. La 1 mai 2014, colecția acestuia conținea peste 94 000 de exemplare care cântăresc, în total, peste 8,3 tone.

Broc Brown a devenit, oficial, cel mai înalt adolescent din întreaga lume. Broc măsoară o înălțime de 217 centimetri și mărimea 45 la încălțăminte. 

Cântăreața Chris Walton a devenit, oficial, posesoarea celor mai lungi unghii din lume. Ultima dată, femeia și-a tăiat podoababele în anul 1990. Astăzi, lungimea totală a unghiilor femeii depășește 7 metri, iar lungimea celei mai lungi unghii depășește un metru.

Cea mai mare chitară la care se poate cânta, a fost creată de către studenții de la Academia de Știință și Tehnică din Texas. Instrumentul muzical măsoară o lungime de 13 metri și o greutate de 0,9 tone.

Foto:  Ryan Schude / GUINNESS WORLD RECORDS / AFP

Distribuie articolul: