Șervețelele demachiante fac minuni atunci când nu ai timp să acorzi atenție demachierii clasice. Specialiștii avertizează însă că ele au efecte negative asupra tenului tău deoarece nu curăță în profunzime, iar ingredientele active din șervețele pot provoca iritații.

Dermatologii Maryann Mikhail si Craig Kraffert au testat efectele șervețelelor demachiante, pentru a verifica stiințific ce fac aceste instrumente ale frumuseții.

Se pare că șervețelele demachiante nu au puterea de a curăța pielea în totalitate, așa că mereu vor rămâne reziduuri cosmetice. Ingredientele conținute de acestea sunt, în mare parte, aceleași pe care le au și gelurile de curățare: agent tensioactiv, care dizolvă machiajul, dar și emulgatori care curăță machiajul și stratul de piele moartă. Diferența constă în lipsa apei, care nu trebuie folosită în cazul lor.

Din acest motiv, resturi de machiaj vor rămâne în porii feței. Pe lângă aceste fapte, șervețelele demachiante pot irita fața, tocmai din cauza resturilor de machiaj care rămân sub piele. „Sunt convenabile pentru că sunt rapide, dar nu reprezintă soluția optimă pentru sănătatea pielii”, a spus Kraffert, potrivit adevarul.ro, care citează „Huffington Post”. 

Specialistul Mikhail sfătuiește mai ales persoanele care suferă de eczeme sau rozacee să folosească alte tipuri de demachiante pentru pielea lor. Dar dacă le folosesc în continuare, ar fi bine să urmărească și alți pași.

  • după ce ați șters fața cu servețelul, clătiți cu apă din abundență
  • evitați folosirea șervețelelor demachiante în jurul ochilor și al buzelor
  • dacă aveți pielea uscată, folosiți o cremă hidratantă după demachiere
  • citiți cu atenție etichetele și evitați șervețelele care conțin parfum

Chiar dacă este mai comod să te demachiezi cu șervețele, nu renunța la demachiantul clasic, spun specialiștii. Șervețelele au fost inventate pentru ușurința transportului în călătorii.

Distribuie articolul: