„Moldova Fashion Days” a revenit la această ediție într-un nou format. Defilările au avut loc pe categorii: copii, debut, ținute de zi, ținute de seară, cu o pauză de 30 min, destinate pozelor cu prietenii și cu designerii preferați, dar și pentru a oferi oportunitatea persoanelor din domeniu să stabilească contacte de colaborare sau să facă un schimb de păreri și informații. Iată colecțiile propuse de designerii consacrați deja, parte din proiectul „Din INIMĂ”.

Picii din ziua II a Moldova Fashion Days – îndrăzneală, culoare mult zâmbet. Vedeți colecțiile Lia Fia și Creme Brulee

Julia Allert – a venit cu stele avangardiste, cu stele care au adus modernitate și creații care definesc deja stilul brandului.

Loconic & Gepetto – Tradiție, împletită cu modernitate.

L.Storojuc – o colecție lejeră și rafinată, pentru gusturile fiecărei femei și gata să îi dea curaj și personalitate în fiecare zi.

Vasconi a adus culori foarte calde și pastelate, dar accente retro prin dantelă – elementul distinctiv al colecției.

Premiera Donna – o colecție în bleu deschis și cu multe volane. Imprimeul de frunze multicolore a fost pata de culoare a liniei prezentate de producătorul de la Bălți. O linie office și casual, gata să fie îmbrăcată de orice femeie.

Vitalie Burlacu a venit cu o nouă colecție de genți cu design-ul modern și creativ. Accesoriile sunt din piele naturală de calitate superioară – punctul forte al brandului. În această toamnă au mizat pe culori calde pentru zile reci, iar vedeta sezonului este geanta supradimensională – un must have în garderoba femeilor!

EHO Ready-to-wear – Haine pregătite să scoată din anonimat orice femeie, moderne și pline de personalitate.

Georgette – totul despre roz – așa s-ar caracteriza noua colecție, care are și nuanțe florale, dar care s-a remarcat printr-un concept coloristic și de stil perfect gândit, de la prima și până la ultima piesă.

O’Blanc a avut pe scenă două colecții: ready to wear – Memories și desigur rochii de seară și de nuntă spectaculoase. Dantelele fine, franjurii, picturile manuale fac femeile ce aleg să le poarte rochiile, la cele mai speciale evenimente din viață, să răspândească delicatețe și eleganță.


Sandi – o colecție dedicată personalității lui Marlene Dietrich, rochii în stilul ei, diferite ca formă și factură și foarte colorate – așa precum a fost și personajul care le-a inspirat.

Valentina Vidrașcu a venit cu motivele folclorice românești nu lipsesc nici de această dată! Calitatea, finisajul, designul utilitar și perspectivele contemporane au prioritate! Chiar dacă propune și altfel de articole vestimentare, piesa de rezistență a tuturor colecțiilor este ia, mereu unica și irepetabila ie.

Sophie a adus rochii de mireasă. O colecție foarte rafinată și plină de eleganță, venită direct de la Paris Fashion Week.

Evenimentul „Moldova Fashion Days” a fost organizat sub egida APIUS (Asociația Patronală din Industria Ușoară) și susținut de către partenerii strategicii USAID și Guvernul Suediei, prin intermediul Proiectului de Competitivitate din Moldova. ZIPhouse este partenerul MFD în promovarea unor nume noi în industria modei din Moldova, dar și în cadrul unor evenimente cu caracter educațional. De logistica și fundraising-ul evenimentului s-a ocupat partenerul premium – „Berlizzo Events”. Locația a fost asigurată, pentru a patra oară, de către compania „DAAC Hermes”.