După 40 ani pielea produce mai puține lipide, fapt ce duce la un ten mai uscat și lipsit de luminozitate. În timp ce pielea uscată solicită mai multă hidratare, ar fi timpul să schimbăm și procedura de îngrijire a tenului în această perioadă.

În continuare citiți sfaturile dermatologilor despre produsele de îngrijire la care trebuie să renunțam și cu ce ar trebui să le înlocuim.

Nu folosi scrubul nisipos. Pielea devine mai sensibilă, deci nu mai poate face față scrubului nisipos așa cum o făcea înainte. Pielea se regenerează mai încet. Dacă pielea ta are nevoie de luminozitate, optează pentru măști, loțiuni de curățare sau ser cu exfolianți chimici, ca enzimele de fructe.

Foto:depositphotos.com

Foto:depositphotos.com

Nu folosi soluțiile tonifiante cu alcool, dar și cele prevăzute petru ten gras sau predispus la acnee. Aceste loțiuni curăță uleiul natural al pielii, lasând-o uscată ca nisipul din deșert. Odată cu vârsta, trebuie să hidratăm mai mult tenul, deoarece acesta pierde mai repede apa. Produsele cosmetice aplicate după spălarea feței trebuie să conțină acid hialuronic sau ser.

Înlocuiește soluțiile de curățare agresive. Dacă te speli pe față cu săpun non-hidratant, acesta va spăla și nutrienții necesari pielii, fapt ce duce la uscarea pielii și scăderea elasticității în timp. Optează pentru un rodus de curățare ce nu face spumă – cremă, lăptișor, balsam, oricare produs ce îți lasă pielea hidratată și moale (uleiul de măsline sau cocos).

Schimbă corectorul. Pielea din jurul ochilor devine mai delicată și fină odată cu vârsta. Dacă corectoul pe care îl folosești este prea uscat, vei obține un rezultat invers : riduri evidențiate. Optează pentru o formulă mai lichidă cu efect de hidratare. După ce aplici corectorul (peste fond de ten) estompează cu un disc de vată excesul de corector.

Foto: ytimg.com

Foto: ytimg.com

Nu aplica fardul cu sidef. Ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci, este să evidențiezi mai mult ridurile și liniile fine din jurul ochilor, ori anume aceasta face fardul de pleoape sidefat. Particulele reflectoare ale fardului vor atrage mai multă atenție spre semnele de îmbătrânire. Alege fard cremos sau mat ce va minimiza liniile fine.

Foto: totalbeauty.com

Foto: totalbeauty.com

Înlocuiește blush-ul cu sclipiri metalice. E adevărat că acele sclipiri metalice oferă chipului prospețime și tinerețe, însă, ca și în cazul fardului de pleoape sidefat, acesta la fel se poate bloca în liniile fine de pe obraji, evidențiindu-le. Optează pentru un fard semi-mat cu o acoperire ușoară. Acest tip de produs are mai puține particole reflectoare. Aveți grijă unde aplicați fardul. Pentru femeile peste 40 acesta se palică un pic mai sus de pomeți, spre tâmple. Acest truc va da feței un efect de lifting.

Nu folosi rimelul rezistent la apă. Studiile demonstrează că după vârsta de 40 pierdem mai multe gene și acestea se regenerează mai greu, devenind mai scurte și mai subțiri. Rimelul rezistent la apă este dificil de îndepărtat, rupînd genele și așa fragile. Înlocuim cu un rimel obișnuit și folosim o loțiune ce curățare fără ulei pentru a îndepărta urmele de rimel după spălare.

Foto: blogher.com

Foto: blogher.com

Înlocuiește rujul de buze prea întunecat. La 40 ani buzele nu mai sunt atât de pline și voluptoase, acest lucru va fi și mai mult accentuat cu un ruj de culoare întunecată. Pentru a mima buzele pline, aplică un ruj trandafiriu, apoi un strat subțire de luciu pe centrul buzei de jos. Nunațele prea deschise ale rujului vor accentua semnele îmbătrinirii din jurul buzelor.

Înlocuiește pudra mată. Aceasta funcționează ca și corectorul – se blochează în liniile fine și riduri, evidențiindu-le. Înlocuiește cu o pudră pulbere, tanslucidă.

SURSA 

Distribuie articolul: