Prenumele bebelușilor sunt acele detalii, care le determină, energetic, destinul și succesul, în viață. La fel ca în domeniul vestimentației sau al tatuajelor, trendul determină și alegerea prenumelor pentru viitorii copii.

În ceea ce privește prenumele de băieți, portalul desprecopii.com propune un top compus din: Mihai/Mihail, Cristofor, Marco, Felix și Maxim.

La acestea, presa americană mai adaugă: Noah, Lucas, Benjamin, Alexander, Daniel, Olivier, David, Sebastian, Samuel, Isaac și Nathan.

Printre cele mai cotate prenume de fete, în acest an, sunt: Olivia, Emma, Sophia, Mia, Isabella, Ella, Amelia, Evelyn, Lily, Elizabeth, Nathalie, Anna, Victoria, Cora, Eleanor, Olga, Geraldine.

Potrivit portalului acasă.ro,  în 2014, este trendy să alegi, pentru copilul tău, un nume care provine din timpuri străvechi, care este inspirat din denumirea condimentelor și mirodeniilor, care începe cu consoana ”C”, care este inspirat din cultura grecească, sau care a aparținut membrilor familiilor regale.

Potrivit specialiștilor europeni și americani, în acest an vor fi solicitate tot mai des:

Prenumele străvechi: Edna, Wolfgang, Cleopatra sau Agatha;

Prenumele inspirate de la Vatican: Francis, Francesco/ Francesca,

Prenumele ce provon de la denumiri de condimente și mirodenii: Rosemary, Ciannmon, Cassia, Saffron;

Prenumele inspirate din cultura grecească: Peneplope, Chloe, Olympus, Cyrus, Calliope, Elias, Dionysos, Kallisto, Leonidas, Myron, Nikolaos, Pelagia, Platon, Sophia, Theodora, Zoe etc;

Prenumele care încep cu consoana ”C”: Cora, Clementine, Camelia, Carina, Cecilia, Cezara, Claudiu, Constanța, Cornel/Cornelia, Cozma etc;

Prenumele regale: George, Albert, Louis, Arthur, Margaret, Agatha, Walter și alte nume care aparțin familiilor regale.

Potrivit Serviciului Stare Civilă, cele mai populare prenume utilizate în Republica Moldova, în anul 2013, au fost Anastasia şi Maxim.

Distribuie articolul: