Un locuitor al raionului Ungheni va petrece următorii 9 ani după gratii pentru violenţă în familie, soldată cu decesul soţiei sale.

Potrivit procurorilor, pe parcursul anului 2017, agresorul şi-a agresat fizic soţia, provocându-i suferinţe fizice şi psihice. Ultima ceartă dintre soţi a avut loc în septembrie 2017, când bărbatul i-a aplicat femeii multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, până a lăsat-o inconştientă. Victima, în vârstă de 36 de ani, a fost transportată în ziua următoare la spitalul raional în stare gravă, însă nu a mai putut fi salvată, decedând peste câteva zile, în urma leziunilor incompatibile u viaţa.

Pentru comiterea violenţei în familie, soldată cu decesul victimei, inculpatul, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat la 9 ani de detenţie în penitenciar de tip închis,

Sentinţa este cu drept de atac, conform unui comunicat al Procuraturii Generale. Potrivit statisticilor, în anul 2017, în republică au fost înregistrate 857 de cazuri de violență în familie, faţă de 1693 de cazuri, înregistrate în anul 2016.