Marii designerii şi-au prezentat noile modele de pantaloni din colecţiile primăvară-vară 2011. Iată care sunt tendinţele din acest sezon.

Pantalonii înfloraţi 

Diafani, chic şi cu un aer romantic, aşa sunt pantalonii pe care casele de modă D&G, Erdem şi Lamb îi propun.Vorbim despre modele din materiale fluide, vaporoase, din mătase fină, de la floricele minuscule, colorate, pînă la fluturi stilizaţi. Designerii ne recomandă să purtăm aceşti pantaloni cu platfome înalte şi topuri care să urmărească aceeaşi linie spumoasă şi gingaşă.

Pantaloni evazati

Fie că vorbim de jeanşi sau de pantaloni normali, croiul evazat, cu talie înaltă este din nou în vogă. În colecţia Akris regăsim pantaloni lărguţi, din materiale uşor peliculizate, în culori electrice. Albastrul regal este o nuanţă despre care ştim ca a revenit în forţă, aşa că nu ne miră explozia cromatică din mai toate colecţiile.

Issa vine cu o altă propunere de pantaloni evazaţi: modelul din materiale ce urmăresc linia corpului, cu talie înaltă, decorată cu cordoane împletite, pe care îi poţi purta cu sandale romane, cu talpă joasă. La Roksanda Ilincic întîlnim  albastrul electric, de data aceasta metamorfozat în perechi de pantaloni cu o croiala elegantă. 

Pantaloni harem

Aşa precum noul este vechiul demult uitat. Pantalonii harem revin din nou în prim plan, de această data cu mici adăugiri textile şi sub o altă formă.

Dacă pînă acum erau speciali datorită turului lăsat, designerii s-au gîndit să îi restructureze puţin cu ajutorul drapajelor, penselor şi faldurilor de material. La Krizia, Bora Aksu şi YSL regăsim acest trend îndrăzneţ, care promite să declanşeze o isterie în moda sezonului cald.

Distribuie articolul: