Mai multe vedete consacrate, foști concurenți de la Vocea României și X Factor participă la Eurovision România 2017. În aceeași competiție s-au înscris şi compozitori suedezi, britanici, americani care speră să reprezinte România la concursul de la Kiev, în luna mai. Nu lipsesc proiectele produse de Marius Moga și Adrian Sână, dar și nume cunoscute precum Mihai Trăistariu sau Florin Chilian.

Anul trecut, România a fost descalificată de la Eurovision pentru datoriile TVR-lui către European Broadcasting Union al cărui membru este, datorii estimate la 10 milioane euro. Câștigătorul Selecției Naționale 2016, Ovidiu Anton, așa și nu a ajuns pe scena din Stockholm. Se pare că incidentul nu sperie artiștii care vor să reprezinte România la Eurovision 2017 în luna mai, în Kiev. 84 de piese au fost înscrise în concurs.

Citește și: După ce a impresionat la X Factor, Marcel Roșca vrea să cucerească Eurovisionul! Interpretul va participa în România

eurovision 2017 romania plicuri

Luminița Anghel, Paula Seling, Andrei Tudor, Ovi Jacobsen și Adrian Romcescu jurizează Selecția Națională 2017. Au început deja audițiile, Ieri a intrat în concurs Lora, cu piesa „I know”. Comentariile fanilor nu au fost deloc încurajatoare. „Să îi dea cineva o piesă mai bună și atunci DA!”, „Vocea e trasă de păr! Slăbuț”, „Păcat că piesa nu este grozavă. nu pentru Eurovision”, „Piesa este o tâmpenie”, „Voce bună… piesa nu. La refren parcă latră. Sorry”, „Mediocru”, „E clar, nici anul ăsta nu avem nicio șansă”, au comentat internauții.

După ce a luat locul 4  în 2006, la Eurovision Contest, Mihai Trăistariu tot visează să îl câștige într-o zi. Deși anul trecut era nemulțumit de cum s-a organizat Selecția Națională s-a înscris și în acest an în concurs cu balada „I won’t surrender”, disponibilă pe youtube.

Eurovision Moldova 2017: Critici și controverse! Ce reacții au avut concurenții eliminați din semifinala Eurovision 2017

Florin Chilian intră în luptă cu piesa de autor „Colț de lup”. Este un fel de doină și va fi cântată în limba română.

Florin-Chilian-Colt-de-lup-Eurovision-2017

Piesa deocamdată nu este disponibilă spre audiție. Menționăm că astăzi continuă audierile pentru Selecția Națională, iar întregistrările acestora vor fi difuzate, în perioada 5-11 februarie, într-o serie de emisiuni, în exclusivitate la TVR 2, TVR HD şi TVR Internaţional. Membrii juriului vor alege semifinaliştii şi finaliştii Eurovision România, iar publicul va decide cine va reprezenta România pe scena de la Kiev.