Sex. Pur şi dur. Gratuit. Fără perspectivă şi fără obligaţii. Ziceţi că nu-i adevărat, că există excepţii? Nu mă repăd să contest, dimpotrivă, le pun în paner — ca să am cu ce confirma regula.

Dacă aşezăm femeia în faţa dilemei: partidă de sex ori partidă de shopping, nouă din zece vor alege în convulsii de anticipare a plăcerii… nu sexul. Pentru ăsta vor opta numai dacă o mai punem o dată în faţa dilemei, schimbând una din datele ecuaţiei: sexul sau spălatul ferestrelor? Şi nici aici încă nu e sigur că va alege tăvăleala prin cearşafuri, nesilită de nimeni şi cu pierdere delicioasă a conştiinţei. Dacă mai e şi o creştină bună, iar chestiunea se pune drept în ajun de duminică cu dezlegare la peşte, mari sunt şansele ca păcatul să fie amânat.

Când vor femeile sex? Primo, atunci când sunt ameţite de aburii unei iubiri jurate pe vecie. Cu preludiu obligatoriu, deci. Secundo, când şedinţa de sex e precedată sau secondată de mici atenţii, achitate cu lungi zerouri. Nu e gratuit, deci. Terţio, când cu fiecare spasm de plăcere, mai mult sau mai puţin simulat, îşi pavează drumul direct spre primărie. Cu alai şi verighetă pe pernuţă cu horboţică. Adică, avem sex cu perspectivă şi obligaţii.

Sex de dragul sexului? Nu prea are sens în ochii doamnei. Acesta capătă esenţă în cazul când devine monedă de schimb sau obiect scos la licitaţie. Bărbatul cu cea mai generoasă ofertă capătă şanse mari în faţa sexului mult râvnit.

Şi cum rămâne cu excepţiile? Femeile care nu vor nimic în afară de sex sunt tot atât de numeroase ca și bărbaţii care stau cu un picior rezemat în echer pe stâlpii de pe drumul Albişoarei, în aşteptare de cliente dornice de amor tarifat.

Acum, hai o dată să dezgolim adevărul. Câte femei din zece sunt gata să plătească (cu bani, euro, dolari, yuani) o şedinţă de sex pur cu un mascul? Una? Şi aceea pentru că are mulţi bani, dar n-are morală, vor fârnâi din nas cumetrele. Că dacă chestiunea stătea la fel ca şi cu bărbaţii, Amsterdamul era să aibă azi nu doar uliţă cu felinare roşii, dar şi una cu luminiţe verzi. Aşa cum Bruxelles-ul are un Manneken Pis, dar şi o Janeken Pis. Că tot de organe genitale vorbim, mă rog.

Femeile însă nu vor fi niciodată egale cu bărbaţii în faţa sexului.

Pentru că bărbaţii vor mai întâi sex, femeile mai întâi dragoste. Sau măcar sinonimul ei apropiat, pentru care sunt gata să plătească cu sex.

Distribuie articolul: