Iată că se apropie ziua cea mare, iar starea emoţională devine tot mai tensionată. Acest lucru e normal, dar fiindcă eşti obsedată că trebuie să fii o mireasă perfectă, cauţi nenumărate metode de înfrumuseţare, pe care, poate, încă nu le-ai mai încercat. Însă, fii precaută, rezultatul unor proceduri îți pot aduce rezultate mai puțin plăcute. Sfatul tuturor meşterilor care înfrumuseţează mireasa este ca ele să NU experimenteze înainte de nuntă. Faptul că vei avea o coafură diferită, un machiaj mai strident şi vei purta un voal, te va schimba enorm şi vei fi deosebită. Aşadar, nu mai căuta să faci noi „reforme”, ai şansa să frapezi mirele nu tocmai în modul cel mai dorit.
Citește atent următoarele sfaturi şi încearcă să eviţi situaţiile neplăcute.

Înălbirea danturii. Toate miresele îşi doresc să obţină un zâmbet sclipitor şi imaculat pe poze, de aceea unele recurg la aceste proceduri înainte de nuntă, unde mai pui că îşi supun şi mirii la periaj. Însă, lucrurile nu stau atât de rău dacă ai să apelezi la câteva trucuri tehnice. Evită pudra ori blush-ul bronz şi nu aplica pe buze orice ton de roşu al rujului, un caramel sau nude va ascunde dinţii îngălbeniţi. În plus, retuşarea fotografiilor va lichida orice problemă apărută.
Cu o zi înaintea nunţii şi în dimineaţa zilei respective evită să consumi ceea ce ar putea să-ți coloreze dantura: sucuri, cafea, ceai, cola, pomuşoare etc.

Dacă totuşi ai decis să-ți înălbeşti dinţii artificial, atunci vizitează cabinetul stomatologului cu cel puţin o lună înainte de nuntă.

Vopsirea părului. Dacă ai deja podoaba capilară vopsită, e firesc, cu 7-5 zile înainte de eveniment, să-ţi vopseşti rădăcinile părului. Dar „păzea!” dacă îţi schimbi culoarea părului în una contrastă (din blondă în brunetă, din roşcată în blondă etc). În marea majoritate a cazurilor rezultatul sperie, chiar și pentru un timp de scurtă durată. Vei avea nevoie de un timp mai îndelungat să te obişnuieşti, dar nu fii egoistă şi gândeşte-te la iubitul tău mire. Bărbaţii mai greu se adaptează la schimbări, de aceea, nu-l supune la provocări, totuşi, el este acel care o să te admire toată ziua.

Dacă ai culoarea părului natural, dar nu are luciu, atunci cere sfatul unui specialist să-ţi recomande o loţiune tonică (de obicei ele nu conţin amoniac) în nuanţa părului tău, rezultatul va fi uimitor: părul va părea mai lucios, mai mătăsos şi sănătos.

Bronzul este una din cele mai importante condiţii pe care vor să le îndeplinească multe mirese. Dacă eşti bronzată natural, atunci n-ai probleme la acest capitol. Însă dacă ai o piele deschisă la culoare şi încerci să-i oferi o nuanţă maronie, atunci una sau două şedinţe la solar vor fi eficiente pentru rezultate neplăcute. Dacă abuzezi cu bronzul, atunci te aşteaptă următoarele: piele înroşită, cojirea pielii, bronz neuniform şi chiar arsuri.

Dacă încerci să foloseşti un autobronzant, eşecul îţi este garantat. În primul rând, o să te alegi cu pete urâcioase şi un efect de piele „nespălată”, în al doilea rând, o să pătezi cea mai minunată rochie din viaţa ta, dar şi costumul mirelui.

Tenul. Dacă ai totuşi unele probleme, evident, trebuie să apelezi la un dermatolog din timp, cu 6-2 luni înainte. Însă, dacă nu ai probleme cu pielea feţei, atunci nici nu ai ce căuta la un cosmetolog, chiar dacă vrei să oferi luminozitate şi prospeţime pielii (asta poate să-ţi ofere un profesionist prin aplicarea machiajului).Totuşi, dacă insişti, atunci fă-ţi o programare cu 4-3 săptămâni înainte de nuntă, procedurile uşoare (piling cu procentajul cât mai redus de AHA acizi) vor fi ideale pentru împrospătarea tenului.
Nu-ţi schimba cremele, loţiunile în prag de nuntă ca să nu te alegi cu alergii.

Epilarea este o procedură prin care trece orice mireasă. De aceea, e bine să ştii că orice atingere mecanică ce duce la expulzarea părului nedorit de pe corp trebuie să se realizeze cu cel puţin 24 de ore înainte de marele eveniment, asta o susţin specialiştii. Însă dacă ne referim la zonele vizibile precum mâinile, subraţul şi dacă epilarea are loc cu ceară, atunci pielii i-ar trebui două zile să-şi revină la normal. În caz contrar, o să ai o piele înroşită, cu mici vânătăi, alergii etc.
Ar trebui să-ţi aduci aminte de sprâncene măcar cu o zi înainte, deoarece, dacă o să efectuezi pensatul în ajun sau în dimineaţa nunţii, atunci iritaţiile, roşeaţa ori umflăturile n-o să treacă imediat, mai ales dacă nu eşti odihnită.

Alcoolul. Starea de bine la nunta ta te va face şi mai fericită, aşa că ar trebui din timp să previi unele situaţii. Cu toţii ştim bine că alcoolul deshidratează şi n-ar fi plăcut să te simţi balonată toată ziua. De aceea, evită alcoolul măcar cu cinci zile înainte de nuntă, consumă cât mai multă apă. Iar dacă mai dai şi o petrecere a burlăciţelor, atunci organizeaz-o cu o săptămână înainte de nuntă, ca tu şi prietenele tale să dispuneţi de timp ca să vă treacă mahmureala.

 

Distribuie articolul: