Aproape oricine cunoaște modalitățile de spălare corectă a hainelor. Dar atunci când ne grăbim sau suntem neatente, comitem unele greșeli care pot avea urmări grave asupra hainelor noastre. Vezi care sunt ele.

1. Folosești prea mult detergent. Dacă pui mai mult detergent, nu înseamnă că vei avea haine mai curate. Din cauza spumei generate de detergent, scamele și murdăria hainelor se ridică deasupra apei, ceea ce înseamnă că nu vor fi eliminate în momentul clătirii. De aceea, se recomandă să umpli doar o treime sau jumătate de capac cu praf de spălat.

rufe2

2. Nu lași detergentul să se dizolve. Mulți detergenți nu se dizolvă în apa cu temperatura scăzută, chiar dacă scrie pe ambalaj că poți să-l folosești și în apă rece. Ar fi bine să fii mai precaută și să-ți schimbi modalitatea de spălare.

3. Nu umpli mașina de spălat corect. În cazul unei mașini de spălat în care rufele sunt puse de sus, cele murdare ar trebuie adăugate ultimele și nu primele, iar atunci când pui detergentul în timp ce mașina se umple cu apă, riști ca acesta să nu se dizolve ceea ce înseamnă că hainele vor rămâne tot murdare.

4. Nu separi bine hainele ce trebuie spălate. Spală tot ce este supraelastic cu alte haine supraelastice. Chiar dacă ai putea să speli prosoapele împreună cu alte haine din bumbac, acest lucru va duce la încărcarea lor. Aceeași regulă se aplică și în cazul rufelor colorate. Cele albe se separă de cele colorate.

rufe

5. Exagerezi cu balsamul de rufe. Balsamele de rufe lasă un strat subțire pe țesătură, iar acest lucru este și mai problematic în cazul prosoapelor pentru că acel strat le împiedică să absoarbă umezeala. Dacă totuși nu vrei să renunți la senzația de catifelare, atunci adaugă doar o jumătate de măsură în timpul ciclului de spălare.

6. Speli lenjeria intimă cu alte haine. Lenjeria intimă se spală separat. Motivația nu e doar estetică, ci mai ales igienică. O sursă importantă de bacterii este în lenjeria intimă. Din aceasta cauză, este indicat să spălăm la peste 60 de grade cu un înălbitor puternic care poate curața bine.

7. Speli puțin prosoapele de bucătărie. Prosoapele de bucătărie nu au alt scop decât să șteargă și să facă curațenie. Ele strâng fărâmituri, pete specifice bucătariei și adună microbi, praf, spori de muceagi. In această situație, două sunt secretele spălatului: temperatura la peste 60 de grade și un ciclu de spălare de cel puțin o oră.

 

Sursa: huffingtonpost.com, click.ro

 

Distribuie articolul: