În ultimul timp au apărut o serie de articole intitulate ”Ce lucruri nu mai sunt în vogă în 2014”. Unele surse condamnă piesele vestimentare decorate cu știfturi metalice, fustele transparente, cizmele tip uggi, bluzele sport și chiar cercurile de păr cu flori pentru a nu mai fi purtate, iar altele le promovează. Astfel apare întrebarea ce totuși trebuie să purtăm și ce nu?!

Nu aprob astfel de articole, din simplul motiv că o haină de calitate, corect asortată, care te avantajează are dreptul la existență, indiferent de tendințe și părerea celor din jur. Până la urmă avem dreptul să alegem ceea ce ne place și să purtăm ceea în ce ne simțim confortabil fizic și psihologic. Întotdeauna am fost de părerea că doar oamenii lipsiți de imaginație se lasă dirijați de tendințe și doar o personalitate poate dicta și schimba cursul modei.

Pretind să cred că garderoba unei femei, inclusiv a unui bărbat, trebuie să cuprindă articole vestimentare diverse prin culoare, stil, imprimeuri și croieli. Apreciez oamenii imprevizibili, care știu să ne stupefieze cu apariții neordinare și combinații vestimentare îndrăznețe. Cu toate astea există o listă de lucruri care nu se mai poartă și obiceiuri proaste care cu siguranță niciodată nu vor fi în topul tendințelor.

Hainele care îți dezavantajează silueta

O haină care te dezavantajează, nu are ce căuta în garderoba ta. Renunță la acestea fără remușcări și păreri de rău. Pentru a arăta impecabil, nu este necesar să ții cont de tendințe sută la sută sau să porți haine foarte costisitoare, important e să-ți alegi vestimentația și încălțămintea în conformitate cu tipul siluetei.

 Blugi prea strimti

Fake-uri

În ultimii ani am fost invadați de tot felul de fake-uri semnate ”Louis Vuitotn”, ”Dolce & Gabbana”, ”Prada” sau ”Gucci”. De la rochii și până la centuri, genți și pantofi. O copie rămâne a fi o copie, cât de reușită nu ar fi aceasta. Decât să porţi un fake, mai bine aşteaptă reducerile de sezon și lichidările de stoc de unde poți procura un produs de calitate la un preţ mai accesibil. Pentru ca să nu fii trasă pe sfoară și să nu te faci de râs într-un cerc de oameni cunoscători învaţă să faci diferenţa între fake şi original.

 pantofi fake

Hainele și bijuteriile kitchoase

În zadar ai dresing-ul plin de haine dacă acestea sunt de o proastă calitate și nu au un aspect estetic agreabil. În această listă s-ar încadra bijuteriile din plastic și alte materiale ieftine, rochiile realizate din tricotaje și stofe artificiale inclusiv dresurile și colanții țesuți cu fir lucios și aplicații din pietre. Garderoba unei femei de succes cere investiții, iar o haină sau un accesoriu de calitate costă.

 Kitschi

Aspectul neîngrijit

Nu este îndeajuns să fii bine îmbrăcat, deoarece aspectul neîngrijit și neglijent, poate crea antipatie celor din jur. Acordă o atenție sporită aspectului tău fizic indiferent dacă ești femeie sau bărbat. Nu e musai să ai părul, manichiură sau pedichiura murdară.

aspect neingrijit

”Eleganța este cea mai bună combinație dintre distincție, naturalețe și simplitate”, la ce s-a referit autoarea, aflați AICI.

Foto: Verze.ro, blogspot.com, colegii mei.ro, point.md

Distribuie articolul: