„Nu facem aceste lucruri de dragul de a ne lăuda cu ceva, dar de dragul de a lăsa ceva în inimile și sufletele oamenilor”, anunță co-fondatoarea KLumea, Viorica Nagacevschi, într-un interviu realizat de Cristina Aramă pentru UNIMEDIA. Iată ce ne așteaptă în această seară la Balul Brazilor de Crăciun, ediția a IV-a!

Astăzi, 23 decembrie, în incita Muzeului Național de Artă al Moldovei se va desfășura cea de-a IV-a ediție a evenimentului „Balul Brazilor”. Acolo vor fi expuși cei mai ingenioși brazi confecționați de tinerii de la Universitatea Tehnică de Stat și de cei de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, care vor participa la o licitație cu strigare.

La licitație au fost selectați 66 de brazi din cei peste 100 ajunși în concurs, dintre care doar 20 au fost aleși spre a participa în cadrul licitației.

Premiile pentru cei care participă în concurs încep cu 10000 lei pentru Premiul Mare, 5000 lei pentru Locul II, 2000 lei va lua de cel cu locul III. Va mai fi un premiu, numit „Ales de public”, care va fi răsplătit cu 3000 lei și încă cinci premii de încurajare a câte 1000 lei.

„Toate aceste premii vor fi bine meritate, deoarece toți participanții au dat dovadă de multă imaginație, fantezie, gândire, transpunându-le în adevărate opere de artă”, a menționat Nagacevschi.

Pentru anul viitor se preconizează a vedea printre participanți, studenți ai Universității Libere Internaționale din Moldova și ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, fapt care va genera un eveniment de o anverură și mai mare, cu oportunități și mai frumoase și premii mai interesante.

„Tot evenimetul va fi acompaniat de muzică bună și atmosferă plăcută, împreună cu Dara; pe scena evenimentului vor veni colindători, va fi și capra, iar pentru public vom organiza o tombolă cu surprize: cadouri personalizate ale meșterilor autohtoni”, anunță co-fondatoarea KLumea, Viorica Nagacevschi, în cadrul interviului.

Alisa Postolnițchi

Distribuie articolul: