Anul dragonului ne aduce o pată de culoare în viață atât în domeniul vestimentației, cât și a machiajului. Și cu toate că 2012 se anunță a fi un an al stilului minimalist, noul look propus de make-up stilista Marina Sokolova degajă mult optimism și îndrăzneală. Iată trei reguli principale: 1. Indiferent pentru ce tip de machiaj optezi, important e să-ți pregătești pielea și să te asiguri că ai un ten curat și hidratat. 2. Dacă alegi culori intense pentru ochi, nu uita să cobori cu câteva unități intensitatea culorilor pe buze, spre nuanțe mai delicate. 3. Și neapărat, pune-ți în valoare forma feței cu ajutorul fardului de obraz.

În ultimul timp, rujul a avut câteva tentative de revenire în moda machiajului, dar niciodată cu atâta convingere ca până acum. Astăzi, îi poți acorda un rol de prim-plan, optând pentru culori îndrăznețe de roșu sau portocaliu.

În plus, Marina ne îndeamnă să ne inspiram din look-ul retro al modelor de la Hollywood. Machiajul inspirat din tendința pin-up a anilor ’50 şi ’60 este perfect pentru o seară romantică. Acesta presupune utilizarea unui fond de ten cu un ton mai deschis decât culoarea naturală a pielii, pentru ca tenul să pară mai luminos. Ochii sunt accentuați prin linii subţiri, prelungite la colţul exterior cu mici „codiţe” ascendente, iar pentru un efect spectaculos utilizează o pereche de gene false. Ultimul detaliu este să-ți accentuezi pomeții cu un fard și, poate, să aplici peste ruj un gloss trandafiriu, dar numai dacă nu ți se pare prea mult.

Alternativ, pentru cine vrea să mizeze pe o privire expresivă și seducătoare, Marina ne propune machiajul „smoky eyes”, care rămâne în vogă indiferent de tendințele mereu schimbătoare ale modei. Pentru ca acesta să fie mai rezistent și cât mai reușit, aplică fardul cu pensula specială, accentuând la baza genelor cu un creion negru. Acest machiaj fumuriu îți va scoate în evidență privirea, iar pentru realizarea acestuia vei avea nevoie de farduri nuanțate: deschis – pentru bază, mediu – pentru a da profunzime privirii și una foarte închisă pentru expresivitate.

Foarte actuale sunt tonurile de gri-albăstrui sau violet intens. Accentul principal al machiajului „smokey eyes” sunt ochii, de aceea completează cu un gloss finuț sau un ruj în ton deshis de culoarea pielii. Este o imagine potrivită în special pentru serile energice petrecute în cluburile de noapte.

Și întrucât suntem în anul Dragonului de apă, Marina Sokolova ne mai propune un machiaj de poveste în culori îndrăznețe. Machiajul „Privirea dragonului” presupune în sine combinarea mai multor culori independente, cum ar fi auriu, turcoaz și violet intens, care pot fi aplicate pe pleoapă nuanțat, evidențiind ochii cu ajutorul unor gene false. Pentru acest tip de machiaj expresiv sunt recomandate glossurile transparente, care conferă lejeritate feței.

Oricare dintre aceste sfaturi vei urma, fii sigură că vei fi vedeta serii, sucind mințile admiratorilor tăi cu o simplă privire!

Distribuie articolul: