Părul frumos și îngrijit este o adevărată carte de vizită a femeilor din India. Nu în zadar indiencele se pot lăuda cu o podoabă capilară sănătoasă și strălucitoare încă din copilărie. Puțini dntre noi ștu, însă, cât efort este depus în această frumusețe nepământească. Indiencele au tainele lor de îngrijire a părului, printre care, și o mască absolut miraculoasă.

foto: jasmineblu.blogspot.com

foto: jasmineblu.blogspot.com

Femeile din India sunt învățate încă din copilărie să folosească temperaturi contrastante atunci când își spală părul. Îl spală mai întâi cu apă fierbinte și îl clătesc cu apă abia călduță, în care a stat o anumită cantitate de orez.

Apa în care a stat orezul înmoaie foarte bine părul și neutralizează acțiunea agresivă a chimicalelor din șampon. Pentru a obține o astfel de apă pentru clătirea părului, tot ce trebuie să faci este să speli bine o cană mijlocie de orez și să-l lași să stea cu o altă cantitate de apă (curată) timp de 15 minute. Această apă va trebui să fie strecurată bine printr-o bucată de tifon. După ce își clătesc părul cu o astfel de apă, femeile își șterg părul cu bucăți de mătase, această țesătură conferindu-i părului strălucire și moliciune.

Indiencele au mare grijă și de scalp, fiindcă aspectul părului este determinat de sănătatea pielii. De 1-2 ori pe săptămână, își masează scalpul cu ulei de cocos, care posedă proprietăți magice. Uleiul de cocos distribuie un strat protector pe toată lungimea firului de păr, deci îl protejează de deteriorare și despicare. Uneori, scalpul mai este masat și cu ulei de alma, care neutralizează excesul de sebum.

Uleiul de pachulia este folosit pentru neutralizarea mătreții, uleiul de ylang-ylang – pentru stimularea creșterii; uleiul de migdale – pentru păstrarea culorii; uleiul de măsline – pentru netezire și întărire; uleiul de susan – pentru prevenirea căderii. Aceste uleuri se aplică pentru 30 de minute, după care, se spală foarte bine.

foto:modernhandreadingforum.com

foto:modernhandreadingforum.com

Una dintre cele mai hrănitoare măști, din câte își fac indiencele pentru păr, este foarte ușor de realizat în condiții de casă.

Ingrediente de care ai nevoie:

– 4 linguri de henna incoloră, care să nu coloreze părul;

– 40 ml de suc de lămâie;

– 2 linguri de iaurt sau brânză moale;

– 2 ouă de găină

Trebuie să amestecați toate aceste ingrediente și să obțineți o mască uniformă. Masca va trebui să fie distribuită pe întreaga lungime a părului. Va fi spălată peste 40 de minute de la aplicare, cu apă caldă. După spălare, aplicați un balsam. Femeile din India au grijă să consume și o băutură specială, pentru a-și stimula părul să fie sănătos din interior.

Pentru a obține această băutură bogată în vitamine, ia o banană bine coaptă și fărâmițeaz-o într-un blender împreună cu o lingură de miere, două linguri de iaurt și un pahar de lapte cu un coeficient de grăsime de 0,5%-1,5%. Cocktailul va fi consumat între mese sau în locul unei mese. Peste câteva săptămâni, veți observa că părul se îmbogățește și nu mai cade la fel de mult!

Sursa: Econet

Distribuie articolul: