Makeup artiștii sunt cei mai buni cunoscători ai tendințelor actuale, în materie de machiaj pentru orice tip de ocazie. Excepție nu face nici machiajul mireselor, tendințele căruia sunt schimbătoare și variază în funcție de o mulțime de factori. Am contactat-o pe makeup artista Ekaterina Ketrushka, pentru a afla despre recomandările stiliștilor pentru sezonul de primăvară-vară 2015. Ce ne-a comunicat, aflați mai jos.

„Machiajul miresei, în 2015, nu este atât de simplu precum pare. Acest sezon este bogat în diversitate și aproape că nu îngrădește nicio fantezie.

Vom începe cu o tendință care mizează pe naturalețe: nude look-ul. Acest tip de makeup poate fi realizat cu ajutorul unui machiaj corector – una dintre ultimele tendințe. Grație lui, makeup artistul, asemenea unui sculptor, este în stare să „cioplească” un ten ideal, care să mascheze toate neajunsurile și să sublinieze cele mai importante atuuri.

Dacă în trecut, pentru machiajul miresei se utilizau nuanțele de bronz, în 2015 revin în trend nuanțele fine de roz și piersic.

Este actual machiajul miresei în stil art-deco. La modă sunt nuanțele bogate de rujuri pentru buze, dar și de farduri pentru ochi. Un asemenea look intens este posibil doar dacă mireasa a ales și o rochie crespunzătoare, în stil vintage.

Machiajul monocrom. Esența acestuia constă în alegerea aceleiași culori pentru vopsirea ochilor, a buzelor și a pielii. Cele mai des utilizare culori, în acest sens, sunt rozul, piersicul și bejul. Sunt accesibile și nuanțe mai intense, însă în acest caz, accentele vor cădea doar pe buze și ochi. Machiajul monocrom îi va oferi miresei scântei în priviri și originalitate.

Cat eye (ochi de pisică). Este o altă tendință a sezonului, care presupune conturarea ochilor sub formă de migdală, adică folosind contururi prelungite și cochete. Cel mai des, pentru crearea unui asemenea tip de machiaj, este folosit creionul de culoare neagră, dar și de alte nuanțe. Este un machiaj care accentuează privirile și le conferă profunzime”, a declarat Ekaterina Ketrushka, pentru EA.md.

Foto: arhiva personală

Distribuie articolul: