Actorul Anatol Durbală va lansa lungmetrajul „Ce Lume Minunată”, film bazat pe fapte reale și dedicat tinerilor care au avut de suferit în timpul protestelor din 7-8 aprilie, chiar dacă recent, într-un interviu acordat pentru revista online pentruea.md, acesta a declarat că regia filmului nu este încă haina sa.

Lungmetrajul de debut al actorului Anatol Durbală are aproximativ 70 de minute, iar rolurile eroilor centrali sunt jucate de Igor Babiac și Igor Caras-Romanov. Pelicula reprezintă povestea lui Petru, un tânăr basarabean care își face studiile peste hotarele țării și care se întoarce în Moldova pentru o scurtă vacanță de Paști, cea din aprilie 2009.

oblivion.md

Anatol Durbală spune că filmul a fost realizat în baza faptelor reale, iar apariția acestuia este un omagiu adus tinerilor care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7-8 aprilie 2009.

stirilocale.md

Regizorul filmului a declarat că lungmetrajul nu se limitează doar la evenimentele din 7 aprilie: „Cazul similare ca cele din 7 aprilie s-au întimplat în foarte multe locuri din lume, nu este doar concret despre ceea ce s-a întâmplat la noi, este mai degrabă despre generația nouă, un fel de ciocnire dintre Uniunea Europeană și cea Sovietică, între două generații”, a declarat Anatol Durbală la emisiunea „Deșteptarea” difuzată de JurnalTV.

pentruea.md

„Am încercat mereu pe platoul de filmare să ajungem cu toții la un numitor comun, să ne convigem unii pe ceilalți. Pe noi ne-au ajutat oamenii minunați care ne-au dat avioane și ne-au deschis porți, deci pentru acest film am întors avionul cu botul la soare, pentru că așa a vrut operatorul ca lumina să pătrundă din față. Nu e de ajuns că ne-au lăsat în aeroport, nu-i destul că ne-au dat o navă, nu-i destul că au scos 6 scaune din avion, dar ne-au mai ajutat și au poziționat avionul așa cum a vrut directorul de imagine”, a mai adăugat Anatol Durbală în cadrul aceleași emisiuni.

Pre-producţia filmului „Ce Lume minunată” a început încă în 2011, iar în 2012 proiectul filmului a participat la „Producer’s Workshop”, Tbilisi, fiind calificat ca „Very Strong Story”.

Filmul va putea fi vizionat din 4 aprilie, în cinematograful Odeon, iar biletele pot fi procurate la un preţ accesibil la casele cinematografului. Lungmetrajul conţine limbaj licenţios, scene de violenţă şi nuditate voalată de aceea accesul este interzis persoanelor care nu au atins vârsta de 18 ani.

 „Ce lume minunată” un produs YOUBESC FILM

Producător – Sergiu Cumatrenco Jr.
Regizor și autor de scenariu – Anatol Durbală
Imagine – Ivan Grincenco
Coloana sonoră – Roman Bordei
Scenografie – Elena Proca-David
PETRU – Igor Babiac
MAIORUL – Igor Caras-Romanov

Distribuie articolul: