Invitatul de ieri, al Elenei Robu, în cadrul emisiunii ”Alb & Negru” a fost Iurie Țurcanu, coordonator tehnologic-şef la Centrul de Guvernare Electronică. Fiind un promotor al modernizării și e-transformării, Iurie ne-a mărturisit ce fel de literatură preferă și ce suport îi este mai comod pentru lectură: ecranul sau hârtia.

”Eu am înlocuit cărțile pe hârtie demult, din cauza mai multor factori, inclusiv din cauza vederii, pentru că pe aceste dispozitive, printr-un ”zoom in”, faci literele așa cum ți le dorești – ceea ce nu este posibil cu cărțile tradiționale.  Însă, nimic nu se compară cu acel sentiment când deschideam cărțile și mirosul acelei cerneli tipografice venea cu un anumit miracol, cu un anumit mister. Dominant, citesc de pe calculator – asta cu certitudine. Încerc ca toată activitatea mea s-o creez în jurul calculatorului, fără hârtie. Colegii mei s-au obișnuit deja că nu pot să citesc mult prea mult pe hârtie”, afirmă Iurie Țurcanu.

În ceea ce privește preferințele sale în materie de lectură, acesta a afirmat: ”Îmi place literatura care dă niște imbolduri în a inova. Aici, mă refer și la literatura Science Fiction, ne ajută. Ceea ce cândva era SF, atăzi este o realitate. Bănuim că ceea ce astăzi este SF, peste 2,3,5,10 ani va fi o realitate cu certitudine, de asta mă inspiră foarte mult acest gen de literatură. Cu mare părere de rău, timp pentru a diversifica fondul de carte pe care îl am, nu prea îmi rămâne. Sunt copleșit de activitatea mea de zi cu zi, la Centrul de Guvernare Electronică.”

Distribuie articolul: