Nu-și rade barba până nu va vedea înfăptuită UNIREA – acesta este dezideratul pe care și l-a pus în față directorul Liceului „Mircea Eliade” din Chișinău, Grigore Vasilache, asta după ce a trecut mai multe etape în care își punea câte o dorință, iar aceasta se îndeplinea. Iată despre ce e vorba.

„Tare mi-aș dori acest lucru și cred că ar fi foarte benefic pentru ambele părți, deopotrivă. Odată cu Unirea s-ar rezolva și multe alte probleme: salariul minim, salariul profesorilor, pentru că cei din România sunt cu totul altfel salarizati – România e „o țară” și e a Uniunii Europene. Este un vis, o dorință, o speranță pe care aș vrea să o văd îndeplinită. Iar un mic răspuns cred că îl vom avea după 30 noiembrie, însă indiferent de rezultat, eu cred că asta se va întâmpla într-un viitor”, a spus vasilache în cadrul emisiunii „Alb&Negru”, prezentată de Elena Robu.

Directorul Liceului „Mircea Eliade” din capitală a pus și un pariu la acest subiect, drept că unul mai neobișnuit. „A fost o împăcare cu mine, începută încă în anul 1988, când am zis că nu mă bărbieresc până nu primim limbă și alfabet latin. După aceea am zis că atunci când o să fim suverani, apoi am zis că după ce primim tricolorul… și după fiecare îndeplinire a dorinței îmi rădeam barba. După independență mi-am zis că următoarea dată va fi UNIREA”, recunoaște managerul.

Grigore Vasilache recunoaște că acest lucru ar putea să dureze și mai puțin, nu tocmai până în 2020. „Aderarea la UE ar putea schimba multe, iar după aceste alegeri s-ar putea să ne trezim că în 4 ani ne facem chiar bine toate temele de acasă. Trebuie să ne împăcăm cu toții și să alegem răul cel mai mic, după părerea noastră”, a concluzionat directorul.