„Femeilor, fiţi supuse bărbaţilor voştri, aşa cum se cuvine în Domnul” - este scris în Biblie. Din dorința de a povesti lumii despre care sunt limitele acestei supușenii, preotul român Constantin Necula a realizat un stand-up comedy bisericesc, care educă prin a stârni zâmbetul pe buze. Cu siguranță că toate cuplurile moderne se vor regăsi în aceste povețe duhovnicești, dar practice.

„Ce înseamnă să te supui soțului și ce înseamnă să-ți iubești soția?

Fiecare are câte un model de supunere și câte un model de iubire clar. Cred că a te supune soțului nu înseamnă a-i mirosi ciorapii murdari, a-l descălța de ciorapi și nici a-i admite toate mojiciile. Dacă cel mai bun prieten este cel care te apără de tine însuți, înseamnă că cea mai bună soție este cea care te apără pe tine de tine însuți.

Haideți să o luăm duhovnicește, dar practic. A te supune soțului nu înseamnă că dacă el vine beat acasă și vomită în bucătărie, tu ești obligată de fiecare dată să spui: „Bună, iubitule, gândim pozitiv. Ai avut o indigestie pe bază de 3 litri de vin? Te-a afectat berica, iubitule?” Nu, îl pui pe tâmpit, dimineața, să spele pe jos”, spune Constantin Necula, în primul minut de stand-up spiritual amuzant, potrivit Doxologia.

Ce spune preotul în celelalte 9 minute, vedeți în această înregistrare video.

Sursa video: adevărul
Foto: doxologia

Distribuie articolul: