O tânără din India, care măsoară doar 62,8 centimetri, este cea mai scundă femeie din lume. Jyoti Amge a primit acest titlu cu ocazia celei de-a 18-a aniversări a ei, pe care a petrecut-o alături de familie, la Nagpur, un oraș din vestul Indiei, aflat la o distanță de 520 de kilometri de Mumbai, informează Daily Mail.

„Măsoară 62,8 centimetri. A fost măsurată de trei ori în ultimele 24 de ore, întrucât înălțimea poate să varieze ușor pe parcursul unei zile. Medicii au măsurat-o în prezența noastră de trei ori, atât în picioare, cât și în poziție culcată. Am făcut o medie”, a declarat Rob Molloy, un oficial de la Guinness World Records.

Jyoti Amge suferă de acondroplazie, o boală a oaselor care îi menține corpul la mărimea unui bebeluș în vârstă de patru luni, însă acest lucru nu o impiedică să viseze la o carieră la Bollywood. Tânăra indiancă s-a declarat foarte bucuroasă după ce a primit certificatul care atestă faptul că ea este cea mai scundă femeie din lume.

Până acum, recordul mondial se află în posesia americancei Bridgette Jordan, care locuiește în statul Illinois și are o înălțime de 69,49 centimetri.

Sursa: www.efemina.ro

Distribuie articolul: