Un studiu recent arată că infidelitatea unei persoane poate fi depistată cel mai bine de oamenii străini, prin simpla observare a modului în care se comportă cuplul. Cercetarea a fost coordonată de Nathaniel Lambert, profesor la Brigham Young University. Conform descopera.ro, Lambert şi echipa sa au folosit ca voluntari 51 de studenţi de la Florida State University, alături de partenerii lor. Ce rezultate au fost obținute, aflați mai jos.

Fiecare persoană a completat un chestionar în care a scris sincer dacă este sau nu fidel în relaţie. Fiecare cuplu a fost filmat în timpul unui test: un partener trebuia să deseneze ceva legat la ochi şi ajutat de celălalt.

Ulterior, înregistrarea, care dura doar 4 minute, a fost arătată la 6 străini, care erau apoi întrebaţi care persoană pare să îşi înşele partenerul. În mod surprizător, intuiţia străinilor a fost foarte corectă, fiind confirmată de chestionarele completate de voluntari.

Ca să fie siguri, cercetătorii au repetat experimentul, apelând la alte 43 de cupluri şi la alţi 5 străini. Rezultatele au fost similare. Desigur, străinii nu ghiceau chiar de fiecare dată cine este infidel partenerului, dar intuiţia lor depăşea simpla coincidenţă.

Studiile vor continua, pentru că experţii vor acum să afle ce anume îi dă de gol pe oamenii infideli şi cum reuşesc străinii să observe corect acest aspect.

Rezultatele studiului au fost publicate în revista online Personal Relationships.

Distribuie articolul: