Usucă părul mai întâi cu prosopul. Îți va fi mult mai ușor să îndepărtezi excesul de apă în acest fel. Alege un prosop din microfibre, care absoarbe apa mult mai bine și este mai moale Nu trebuie să uscați cu forța șuvițele umede, pentru că aceasta e una din cauzele care determină fragilitatea părului. După duș, așteaptă 10-15 minute, timp în care vei strânge părul în prosop, după care, vei începe să-l ștergi și abia apoi să recurgi la foehn și aranjare.

Folosește produse de protecție termică. Cu cât mai rău vei șterge părul cu prosopul, cu atât mai mult îți vei expune părul la căldura uscătorului. Nu ignora produsele de protecție contra aerului fierbinte. Folosește loțiuni și spray-uri de protecție de fiecare dată, înainte să iei foehnul în mâini. Aceste produse previn distrugerea părului și îl hidratează foarte bine. Se aplică pe părul uscat, începând de la 3-5 centimetri distanță de la rădăcini.

foto: aliexpress.com

foto: aliexpress.com

Alege o perie corectă. Dacă ai păr lung și rebel, alege un simplu pieptene din lemn sau o perie Tangle Teezer. Atunci când părul este puțin umed și termo-spray-ul este deja aplicat, trebuie să piepteni părul de la rădăcini spre vârfuri. Nu folosi o perie cu dinți metalici la uscarea părului, pentru că aceștia se înfierbântă de la aerul uscătorului. Usucă-ți părul folosind perii cu păr de mistreț, mai ales dacă ai șuvițe fragile.

Părul umed se va împărți în zone. Patru zone vor fi suficient de mici, ca să fie pătrunse de aerul cald. Fiecare dintre zone va fi prinsă cu un clește. Începe prin a usca mai întâi părul de la ceafă, pentru că așa, vei obține o aranjare mai estetică a podoabei capilare.

foto: cartaabiertacordoba.blogspot.com

foto: cartaabiertacordoba.blogspot.com

Folosește dispozitivele accesorii ale foehnului. Nu în zadar se vând în același set cu uscătorul de păr. Folosește de fiecare difuzorul sau dispozitivul de concentrare a aerului. Acestea orientează sau concentrează aerul cald spre direcțiile de care ai nevoie cel mai mult. Astfel, eviți fenomenul neplăcut, în care șuvițele zboară în toate părțile și se încâlcesc. Un dispozitiv de difuzare va usca părul mult mai rapid decât unul de concentrare.

Ține corect uscătorul de păr. Distanța maximă, la care trebuie să fie ținută sursa de aer este de 15 centimetri. Dacă vei ține foehnul mai aproape, vei deteriora părul și vei afecta sănătatea scalpului. Aparatul va fi deplasat de la rădăcini, spre vârfurile șuvițelor de păr.

Ține uscătorul de păr în mâna stângă. Pieptenele va sta în mâna dreaptă, cu care operează mai ușor cele mai multe dintre femei. Atunci când pieptenele se află în mâna cea mai puternică, părul este pieptănat mult mai ușor și calitativ. Vei investi și mai puțin timp.

foto: abnewswire.com

foto: abnewswire.com

foto: beautystores.ro

foto: beautystores.ro

Creează efectul de volum. Pentru asta, va trebui să ridici foarte atent câte o șuviță cu pieptenele și să o întinzi în sus, orientând curentul de aer cald sub ea, acolo unde părul este mai umed.

Usucă părul până la urmă. Dacă vei lăsa părul măcar puțin umed și îl vei prinde imediat cu un clește sau o clamă, îl vei afecta, pentru că firele umede sunt extrem de fragile. Totodată, firele de păr umed se încâlcesc mai ușor, atunci când se usucă până la urmă. Usucă părul de fiecare dată până la urmă.

Nu uita de produsele de final. Ne referim, aici, la uleiurile care conferă strălucire și netezesc firele rebele. Acestea se vor aplica obligatoriu pe părul uscat. Nu trebuie să faci exces de ulei, pentru a nu „îngrășa”părul proaspăt spălat și uscat.

Sursa: ELLE

Distribuie articolul: