Buchetul de mireasă este unul dintre acele detalii care are o foarte mare însemnătate pentru mireasă, fiind ales cu mare precizie pentru a garanta efectul vizual. Buchetele de mireasă nu au fost întotdeauna doar frumoase de privit, ci au avut si o semnificație specială datorită florilor care îl compuneau, sau datorită modului în care era ornamentat.

IN – Bujorii.

floralstudiobrasov.blogspot.com

Sunt romantici, luxurianţi și foarte ușor de integrat în decorul unei nunţi. Poţi alege între alb, roz, coral, vișiniu și galben. Poţi să-i folosești ca floare de bază în buchet, în decoraţiunile de pe mese, ca accesoriu de păr sau chiar ca detaliu pe tort. Din păcate, bujorul are viaţă scurtă – florile lui apar la sfârșitul lunii mai și ţin până în iunie.

Dacă nu ai nunta în această perioadă și bujorii din comerţ nu te încântă, alege trandafirii de grădină – au același tip de petale delicate și arată minunat atât în buchet, cât și ca decoraţiuni. Apar mai repede și „trăiesc” până prin iulie; în plus, există trandafiri urcători, care înfloresc din iunie până în octombrie.

trandafiri de grădină, floricreative.blogspot.com

OUT – Orhideea, deoarece nu dă impresia de floare proaspăt culeasă din grădină.

orhidee

IN – Grădina englezească.

Anul acesta, cuvântul de ordine pentru decoraţiunile florale este abundenţa! Așteaptă-te la o explozie de flori și culori, cu mult verde și elemente decorative – de la pietre naturale până la statui și fântâni.

Decorul floral oarecum minimalist din anii trecuţi este înlocuit cu aranjamente opulente, bogate, somptuoase, păstrând însă aspectul vegetației naturale spontane, precum într-o grădină de conac. „De exemplu, în vaze mari vintage din piatră sau metal se pot pune trandafiri, hortensii și ranunculus”, propune designerul floral Sayles Livingston din Newport, Rhode Island.

ranuculus, www.2butterflies.ro

OUT – Aranjamentele florale foarte înalte, amplasate în centrul fiecărei mese.

www.casanovias.ro

IN – Buchetul-cascadă.

buchet cascada

Revine în forţă anul acesta, fiind solicitat de tot mai multe mirese. Suplu și dinamic, buchetul-cascadă din 2013 se compune din flori viguroase și luxuriante: bujori, trandafiri și crini.

OUT – Buchetul predominant verde.

trandafiri verzi

Spre deosebire de decoraţiunile florale – unde se remarcă „aluzia” la grădinile englezești, ce includ prin definiţie mult verde – în materie de buchete intervine o amplă paletă coloristică.

IN – Ghirlandele.

http://floricupoveste.files.wordpress.com/

Agăţate de candelabre, întinse pe pereţi, stâlpi și mese, decorate cu panglici, fundiţe si mărgeluţe, ghirlandele sunt la mare căutare. Sunt cele mai potrivite elemente pentru un decor natural, colorat și boem, iar dacă faci nunta pe plajă, ghirlanda „havaiană” din flori proaspete nu trebuie să-ţi lipsească de la gât!

OUT – Bobocii aranjaţi în vaze aliniate de-a lungul meselor.

Distribuie articolul: