Un machiaj nu este complet dacă nu te ocupi și de aspectul sprâncenelor. Uneori, natura nu este atât de darnică din acest punct de vedere, astfel încât trebuie să investim timp și răbdare pentru a avea sprâncene dese și frumos conturate. 

Totuși, nu este întotdeauna ușor să faci acest lucru, având în vedere faptul că trebuie să alegi fardul de sprâncene în nuanța potrivită pentru a umple golurile lăsate de firele de păr și pentru a le da acestora forma dorită.

Iată câteva sfaturi pe care le poți urma, dacă vrei să realizezi machiajul rapid și să obții rezultatul dorit!

Cum să alegi corect nuanța fardului de sprâncene
Cea mai bună metodă la care poți apela pentru a alege corect nuanța fardului de sprâncene constă în observarea atentă a culorii naturale pe care acestea o au. Desigur că trebuie să iei în considerare și subtonul pielii tale, dar și culoarea părului.

Nuanța fardului de sprâncene potrivită pentru brunete
Dacă ești brunetă, cu siguranță sprâncenele tale au o culoare naturală închisă. Optează pentru un fard cât mai apropiat de aceasta și folosește o pensulă cu care să umpli golurile rămase printre firele de par.

bp.blogspot.com

Dacă sprâncenele tale sunt ușor rebele, folosește și o ceară sau un rimel incolor, pentru a le aranja. Pentru a obține rezultatul optim, achiziționează un kit pentru sprâncene care să conțină atât fardul colorat, cât și ceară.

bp.blogspot.com

Nuanta fardului de sprâncene care li se potrivește șatenelor și roșcatelor
Șatenele și roșcatele au, de obicei, sprâncenele în nuanțe de maro. În ceea ce privește fardul, este indicat să folosească produse cu un ton mai deschis decât nuanța naturală.

cloudfront.net

 

Roșcatele curajoase pot folosi chiar și farduri cu o tentă împrumutată din culoarea părului lor.

posh24.com

Nuanța fardului de sprâncene pentru părul blond sau șaten deschis
Blondele naturale au, de obicei, sprâncenele în tonuri de cenușiu. Fardul potrivit pentru ele este cel bej, care le va uniformiza sprâncenele și le va face sa aibă o nuanță asemănătoare cu cea a părului.

r0tt.com

Ce fard de sprâncene să alegi dacă ai părul vopsit într-o nuanță complet diferită de cea naturală
Dacă ai decis să îți schimbi complet look-ul și ai ales pentru părul tău o vopsea într-o nuanță complet diferită de culoarea ta naturală, trebuie să le acorzi și sprâncenelor atenția cuvenită.

De exemplu, blondele care s-au hotărât să devină roșcate trebuie să folosească un fard de sprancene într-o nuanță cu un ton sau două mai inchisă decât cea naturală. Desigur că ar fi mult mai simplu să folosească o vopsea pentru sprâncene, însă avantajul fardului pentru sprâncene este acela că machiajul va avea aceeași intensitate în fiecare zi, în timp ce cea a vopselei se va diminua, până când va fi nevoie de o nouă aplicare.

tqn.com

Un alt exemplu îl constituie blondele care vor să își inchidă nuanța părului cu câteva tonuri. Dacă faci și tu parte din aceasta categorie, apelează la un fard pentru sprâncene într-o nuanță de șaten apropiată de cea a părului tau. De această dată, avantajul folosirii fardului de sprâncene constă în faptul că poți renunța la tonul mai închis dacă te decizi să revii la culoarea naturală a părului tău. În schimb, dacă îți vopsești sprâncenele, va fi nevoie de o anumită perioadă de timp pentru a scăpa de noua nuanță.

Iată ce pași trebuie să urmezi pentru a obține un machiaj perfect folosind fardul de sprâncene!

divahair.ro

Alege fardul de sprâncene cu grijă, pentru a reuși să îți pui în valoare trăsăturile și pentru a-ți completa machiajul astfel încât efectul să fie cel dorit.

Distribuie articolul: