Şi acest sfârșit de săptămână e plin de evenimente, iar noi te ajutăm să faci cele mai bune alegeri pentru a-ţi petrece timpul liber. Iată câteva sugestii de-ale noastre.

MUZICĂ
 

Astăzi, 9 decembrie, începând cu ora 18:00, Vali Boghean va susţine un concert live la Teatrul Naţional Mihai Eminescu. Tot astăzi Dj-ul Markus Schultz vine la Chişinău. Așa că toţi cluberii sunt aşteptaţi la Moldexpo începând cu ora 21:00.

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 18:00, la Filarmonica Națională vă așteaptă Tony Hawks, autorul celebrului deja „Tenis cu moldovenii”. Acesta va susține un concert de binefacere în sprijinul centrului Hippocrates, încheind astfel turneul său internațional „Random fun Tour”. Interpretările vor fi presurate cu mostre de umor tipic britanic, așa că admiratorii cărții și ai umorului englezesc sunt așteptați!

Duminică, 11 decembrie, Filarmonica Națională va găzdui un concert de muzică clasică americană. Pianistul Thomas Pandolfi va prezenta o selecție cu cele mai bune bucăți din opera lui George Gershwin. Intrarea este liberă! Începutul concertului – ora 18:00.

Joia viitoare, pe 15 decembrie, Geta Burlacu si formaţia Univox vor susţine un concert pe ritmuri latino şi melodii jazz la Filarmonica Naţională începând cu ora 19:00.

FILM
 

La cinematograful Gaudeamus vor rula în această vineri două filme autohtone. Începând cu ora 18:00 veţi putea urmări Troiţa, din anul 1991, în regia lui Victor Bucătaru, scenografia lui Dumitru Matcovschi, coloana sonoră fiind semnată de Ion Aldea-Teodorovici. Filmul are în plin plan personaje mercantile, care în goana după avere uită de valorile spirituale.

Pentru ora 20:00 este programat filmul Fat a tânarului regizor Ivan Naniev. Protagoniştii filmului trec printr-o serie de situaţii ciudate după ce se trezesc din senin cu Ion, un individ din trecut. Filmul este un produs sută la sută autohton, despre care autorii au declarat că este o încerare de renaștere a cinematografiei din Moldova. 

TEATRU
 

Tot astăzi, 9 decembrie, începând cu ora 17:00 la Teatrul Luceafărul se joacă Câinele Grădinarului, o comedie a scriitorului spaniol Lope de Vega în care se ironizează aroganţa nobiliară. Intriga piesei (ca și titlul, de altfel) se bazează pe proverbul spaniol „Câinele grădinarului nu mănâncă varza, dar nici pe alţii nu-i lasă să o mănânce”. Contesa Diana ezită să se căsătorească cu tânarul său secretar Teodor pentru că acesta nu este nobil, dar nici nu-l lasă să o ia de nevastă pe tânăra Marcela.

În aceeaşi zi, la ora 18:00 la Teatrul Satiricus I.L.Caragiale va fi pusă în scenă cea de-a 200-a reprezentaţie a spectacolului Maestrul şi Margarita de Mihail Bulgakov, montat pentru prima dată acum 12 ani. Spectacolul a fost premit în cadrul Galei Premiilor UNITEM şi este deţinătorul Marelui Trofeu Thalia-2000.

Duminică, ora16:00, Teatrul de Operă şi Balet prezintă opera Cavaleria Rusticana de Pietro Moscagni. 

Pe copii teatrul Licurici îi aşteaptă în acest weekend cu braţele deschise cu două spectacole. Sâmbătă începând cu ora 11:00 se joacă Mascara Veselă de Vladimir Orlov, iar duminică la aceeaşi oră se va juca Făt-Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu.

Distribuie articolul: