Ce legătură ar putea exista între consumul de paste şi stările emoţionale negative? Aparent, niciuna, însă un studiu recent al specialiştilor de la Şcoala de Sănătate Publică Harvard arată că un consum frecvent de paste, carne în sânge şi băuturi răcoritoare carbogazoase ne poate predispune către depresie.

Astfel, vorba populară “eşti ceea ce mănânci” s-ar putea adapta cât de curând la “te simţi în funcţie de ceea ce mănânci”. Potrivit acestei cercetări, realizate pe 43.000 de femei, peste 40% dintre participante au solicitat tratament pentru depresie. Curios este că toate aceste femei obişnuiau să mănânce paste făinoase, diverse băuturi acidulate cu mult zahăr şi cantităţi mari de carne roşie în sânge.

Experţii nu au desluşit încă relaţia de cauză-efect dintre acestea, însă ne sfătuiesc să reducem din alimentele şi băuturile menţionate şi să ne îndreptăm atenţia spre morcovi, cartofi dulci, peşte, ulei de măsline şi cafea pentru a reduce şansele de a cădea în butoiul cu melancolie şi, inevitabil, să ajungem la doctor în căutarea tratamentului potrivit antidepresie. 

Sursa: csid.ro

Distribuie articolul: