Fie că sunteți în căutarea unei perechi, fie că aveți deja o jumătate perfectă, există o serie de lucruri la care trebuie să atrageți atenția, atunci când mergeți la o întâlnire romantică. Portalul college.usatoday.com a realizat un sondaj online cu 5481 de respondenți cu vârste de maxim 21 de ani, care și-au exprimat opinia cu privire la ce elemente obligatorii contează cel mai mult la o primă întâlnire. Ce consideră majoritatea, vedeți mai jos.

Cu toate că elementul cultural și-a lăsat oarecum amprenta asupra răspunsurilor, rezultatele sondajului online au scos înevidență următoarele rezultate:

– 38% dintre respondenți și-au amânat prima întâlnire după documentarea profilurilor virtuale ale persoanelor cu care trebuiau să se întâlnească;

42% dintre respondenți nu s-ar întâlni niciodată cu persoane virgine;

65% dintre respondenți nu s-ar întâlni cu persoane care au datorii mai mari de 5000$, iar 54% nu s-ar întâlni cu studenți care au datorii;

49% dintre respondenți sunt gata să-și întrerupă relația cu persoana proaspăt cunoscută după prima întâlnire, în cazul în care află că aceasta locuiește împreună cu părinții. 

Printre elementele obligatorii pe care le iau în calcul femeile, în raport cu noi parteneri, cea mai importantă calitate s-a dovedit a fi simțul umorului. Umorul ar fi cel mai important element, care inspiră credibilitate. 

După calități, urmează cunoștințele în materie de gramatică și aspectul dinților, după cum au remarcat și respondenții, în răspunsurile lor. Altfel spus, igiena este un factor decisiv în ceea ce privește alegerea viitorului partener. 

Antropologul Helen Fisher, de la Universitatea Rutgers, a contribuit la realizarea studiului și a argumentat răspunsurile legate de dantură în felul următor: „Dintr-o perspectivă darwinistă, dinții sunt cei mai buni indicatori ai sănătății noastre. Aceștia arată cât de mult bem, fumăm, dar și ce mâncăm!”

În ceea ce privește viața virtuală, 48% dintre femei și 38% dintre bărbații respondenți au afirmat că au verificat contul de Facebook al persoanei cu care urmau să se întâlnească.

Pentru bărbați, în proporție de 55% contează fotografiile virtuale ale viitoarelor partenere, însă pentru femei, elementul care vorbește cel mai mult despre natura persoanei sunt mesajele text de pe peretele său virtual. 

Oamenii de știință au mai constatat că rețeaua de socializare Facebook sporește gelozia în rândul oamenilor și a devenit un element-cheie în studierea persoanelor necunoscute

Foto: cbc.cairishornot.co.ukgainesvillescene.com