Târgul de Paște „Easter Fair 2015” este în plină desfășurare la Moldexpo. Dacă încă nu ai găsit destule daruri și accesorii pentru coșul de sărbătoare, vei putea face asta până la sfârșitul zilei de sâmbătă. Ce accesorii, decorațiuni și obiecte utilitare poți găsi la centrul expozițional, dar și care este prețul acestora, îți spunem mai jos.

Gospodinele au luat cu asalt vitrinele cu accesorii care dau din ochi încă din prima zi a expoziției. Chiar dacă nu toate mărfurile expuse la târg se potrivesc tendințelor pascale, de primăvară, mai aveți timp ca să achiziționați accesorii utile în fiecare gospodărie.

Pentru coșul de Paști, gospodinele pot achiziționa de la Moldexpo prosoape pascale, cu decorațiuni. Un astfel de prosop, care se va așterne sub cozonac, pască și alte bunătăți, costă între 15 și 25 de lei.

Meșterii populari au avut grijă să aducă la expoziție și coșuri împletite din lozie, pe care creștinii le vor putea lua la Slujba de Înviere. Prețul unui coș variază între 90 și 360 de lei, în funcție de mărime.

Cei care nu au reușit să cumpere daruri pentru persoanele apropiate, cu ocazia sărbătorilor pascale, pot găsi la Moldexpo cadouri pentru toate gusturile.

Un ursuleț din ciocolată este darul perfect pentru un copil, cu ocazia Paștelui. Prețul unei astfel de specialități este de circa 30 de lei.

Tot la Moldexpo puteți găsi ouă decorative, potrivite pentru a fi dăruite oricui. Prețul unui astfel de ou decorat cu panglici colorate și mărgele, costă între 20 și 45 de lei.

unnamed (5)

La fel de actuale sunt ouăle deja încondeiate. Confecționate din lemn, astfel de obiecte decorative ajung să coste, în medie, circa 30 de lei bucata.

Cei care vor să le facă surprize persoanelor dragi, pot cumpăra și decorații cioplite din lemn care, odată dotate cu un magnet, le pot decora locuința și frigiderul în special. Ouăle din lemn reprezintă o altfel de tendință. Prețul unor astfel de decorații sunt de 30 – 60 de lei.

O astfel de compoziție pascală, cu Iepurașul de Paști, ajunge să coste între 15 și 100 de lei.

Dacă vreți să dăruiți un accesoriu parfumat, alegeți lumânările aromatice, cu miros de jasmin, liliac și alte flori de primăvară. Prețul unei astfel de lumânări se poziționează între 30 și 100 de lei, în funcție de mărime.

Un dar potrivit pentru fetițe și doamne este și bentița confecționată hand-made. La Moldexpo vă așteaptă bentițe de diverse culori și mărimi, prețul cărora este de circa 130 de lei.

Tot pentru doamne și domnițe puteți achiziționa și pălării confecționate manual, dar și mănuși croșetate. Pentru ele, va trebui să scoateți din buzunar între 30 și câteva sute de lei.

Un dar perfect pentru o gospodină este și mănușa de bucătărie, cu motiv pascal, confecționată manual. Prețul unui astfel de articol este de 75 lei.

Cei care vor să ușureze viața unei gospodine, îi pot cumpăra un aparat mecanic, denumit „Dolmer”, de pregătire a sarmalelor și a clătitelor umplute cu brânză. În cadrul expoziției, prețul acestuia este de 200 de lei. În afara expoziției, acesta costă 400 MDL.

Pentru o astfel de vază pictată manual (pentru lumânări), va trebui să plătiți peste 200 de lei.

Nici felicitările hand-made, tematice, nu se fac nelipsite de la expoziție. Prețul acestora este accesibil pentru orice buzunar (până la 30 de lei).

Foto: Ellene Mocrii

Distribuie articolul: