Tot mai multe creații de-ale Anei Mardare călătoresc peste Atlantic și ajung la Chișinău, pentru a fi purtate de persoanele dragi și prietenei tinerei artiste. Deși este la început de cale, jurnalista care a îndrăgit atât de mult pictura vestimentară inspiră în continuare prin creațiile sale. De data asta, una dintre articolele pictate a ajuns tocmai la Karizma, care va aduce pe lume o fetiță în câteva luni.

Ana Mardare, Fata ta bună a ajuns la mine! Doar că puțin s-a îngrășat pe mine. O Frida gravidă! Mulțumesc”, scria, ieri seară, Olga Fesenco pe una din paginile sale virtuale. Interpreta a devenit posesoarea unei bluze pictate, motivul artistic fiind reprezentat de celebra pictoriță mexicană, Frida Kahlo. Pe maioul Fridei, apare inscripția „Fată Bună”.

Karizma a postat, pe internet, și fotografia care o ilustrează purtând creația pe care a primit-o de la Ana Mardare. 

Întrebată despre când a îndrăgit pentru prima oară pictura pe haine, Ana Mardare ne-a mărturisit anterior:

Aş putea să inventez un răspuns frumos, dar nu o voi face. Eram în tren, eram în căutarea unui job. Eram cam tristă pentru că lucrurile nu mergeau exact cum vroiam eu şi la un moment dat, mi-am amintit de Slava Sambriş. El a fost în aceeaşi situaţie, dar a ieşit din ea datorită talentului de pictor. Apoi de Irina Madan, de Iulia Laoli, ambele fete fac picturi pe haine. Zic da’ ce ar fi dacă eu m-aş inspira din munca oamenilor despre care am scris şi am făcut reportaje acasă? M-aş inspira din arta meşterilor de handmade din Moldova… Am venit acasă şi am început să fac schiţe, să caut desene. Nu cred că e un stil, sau mesaj. Mă gândesc doar la ce ar vrea oamenii să poarte şi ce aş vrea eu să pictez.”

Recent, Ana Mardare a elaborat articole pictate pentru Alexandru Gurdila și mama sa, Raisa Mardare. „El ştia că îi pregătesc ceva şi ne-am înţeles să nu tragă cu ochiul. Era mai tot timpul la muncă, aşa că eu mi-am făcut orar ca să pot picta singură. Când era acasă, planşeta stătea cu faţa la perete ca el să nu vadă desenul neterminat. Am avut încredere că nu îmi va strica surpriza.  La puloverul lui Alex am lucrat 2 săptămâni. Bine nu zilnic, dar a fost greu. La lucrarea mamei – 2 zile”, ne-a spus Ana.

Foto: Facebook, Arhiva Personală

Distribuie articolul: