La 25 septembrie 2009, cuplul prezidențial al Republicii Moldova participa în cadrul unei recepții organizate la Casa Albă, pentru a se întâlni cu Barack și Michelle Obama și pentru a face o poză comună cu aceștia. Întâlnirea familiilor președinților s-a produs cu ocazia sesiunii celei de-a 67-a Adunării Genrale a ONU. Cu ce impresii s-a întors Prima Doamnă a țării noastre de la acest evenimet, dar și ce crede despre Michelle, am aflat joia trecută, în cadrul emisiunii ”Alb & Negru”, moderată de Elena Robu, pentru portalul Unimedia.md.

”Această recepție se organizează, tradițional, în cadrul săptămânii ONU, iar eu mi-am făcut liberă doar o singură zi. Am mers de la Washington la New York, pentru această recepție, pentru poză și pentru întâlnirea cu familia Obama. Mi s-au părut foarte deschiși, foarte sociabili”, spune Margareta Timofti, despre recepție.

”Am încercat să discut puțin cu Michelle. Am studiat engleza până la nivelul la care am putut, dar a fost suficient până am făcut poza. Am vorbit despre copii și i-am spus că avem un fiu care locuiește și muncește în Washington DC. M-a întrebat dacă avem și nepoței și i-am spus că vom avea în octombrie, căci Smaranda încă nu era născută atunci. După asta, a urmat poza și atât, pentru că era multă lume care mergea să facă poze”, mărturisește Prima Doamnă a Republicii Moldova.

Despre soția președintelui Obama, Margareta Timofti a subliniat: ”Michelle este fără aere de superioritate, chiar dacă este dintr-o țară mai puternică. A fost destul de deschisă, destul de sinceră și sociabilă. Mi-a dat de înțeles că suntem femei și avem aceleași probleme: să avem grijă de copiii noștri, de familie, dar și să ne susținem soții în ceea ce fac ei.”

După ce cuplurile prezidențiale s-au întâlnit la acea recepție, n-au mai avut nicio întrevedere în această componență. ”Din păcate, n-am mai păstrat nicio legătură. Asta se face la nivel oficial. Din câte am înțeles, la Casa Albă, chiar și o scrisoare sau o ilustrată ajunge doar după o verificare minuțioasă și asta durează mult în timp”, mai spune Margareta Timofti.

Foto: unimedia.md

Distribuie articolul: