Un ingredient pe care în mod sigur îl ai și tu în bucătărie – scorțișoara – poate stabiliza ciclurile menstruale neregulate.

O cercetare recentă sugerează că scorțișoara poate fi benefică în cazul ciclurilor menstruale neregulate la femeile care sunt afectate de acest tip de tulburare comună infertilității.

Un studiu mic realizat de cercetătorii de la Centrul Medical al Universității Columbia, din New York, a arătat că femeile care suferă de sindromul ovarului polichistic și au luat suplimente de scorțișoară zilnic, au înregistrat un succes – de două ori mai multe cicluri menstruale de-a lungul unei perioade de șase luni, comparativ cu femeile cu același sindrom, cărora li s-a administrat o pastilă cu efect placebo. Două dintre femeile din grupul care a luat tratamentul cu scorțișoară au raportat sarcini spontane in timpul desfășurării studiului.

Oamenii de știință subliniază că există un mare interes față de remediile naturale pentru tratarea acestei boli. Iar folosirea unei substanțe 100% naturală – cum este scorțișoară – intr-un medicament poate ajuta o mulțime de paciente care suferă de sindromul ovarului polichistic; printre simptomele tipice ale acestei afecțiuni se numără: menstruație neregulată, infertilitate, acnee, creșterea excesivă a părului de pe față sau de pe corp și subțierea părului de pe scalp.

Distribuie articolul: