Se crede adesea că bebelușii născuți prin Fertilizarea In Vitro sunt predispuși la boli, întârzieri de dezvoltare și alte complicații ulterioare. Specialiștii în medicina reproductivă ne asigură că aceasta este o temere neîntemeiată a părinților, iar statistica arată că sănătatea bebelușului depinde numai de genetica și de sănătatea părinților lui, dar nu de metoda prin care a fost conceput.

Reproductolog: „Copiii născuți prin FIV NU se deosebesc de cei concepuți spontan!”

Diana Al Faraj, reproductolog: „Este, de fapt, o prejudecată absolut eronată, din simplu motiv că FIV e o tehnologie medicală de reproducere umană asistată și mulți sunt prea puțin informați despre ea. Procedura nu compromite integritatea cromozomială sau genetică a embrionilor.

Vezi și: Cum influențează asupra organismului stimularea hormonală? Medicul reproductolog explică

Atât copiii concepuți pe cale naturală, cât și cei prin FIV pot avea defecte congenitale și o probabilitate de a se confrunta cu probleme de sănătate. Dar aceste riscuri sunt absolut similare, iar  FIV nu implica un risc crescut, ci chiar invers, poate fi mai mic, conform unor studii recente. Știința a demonstrat deja, că copiii veniți pe lume în acest fel nu diferă de semenii lor concepuți fără asistență medicală; Fertilizarea In Vitro nu le afectează sănătatea, nici abilitățile lor mentale sau intelectuale.

Consultă GRATUIT medicul reproductolog Medpark

Pentru programări: +373 22 40 00 40

http://www.medpark.md/ro/serviciu/fertilizare-in-vitro

P