Ai cercetat piața și nu reușești să te decizi asupra unei râse de câine din cauza multitudinii de opțiuni? Noi te ajutăm să găsești mai ușor un animăluț de companie potrivit pentru tine, bazându-ne pe compatibilitatea dintre personalitatea patrupedului și cea a stăpânului. Află ce rasă de câine ți se potrivește în funcție de zodie!

schnauzelBerbec
Entuziaști, optimiști, dar și nerăbdători, Berbecii au nevoie de o rasă de câine energică, jucăușă și ascultătoare, pentru a nu-i impacienta pe nativi. Un astfel de cățel este Schnauzerul, care, la fel că și stăpânul lui, are momente de încăpățânare atunci când este pus să facă ceva ce nu îi convine. Această rasă este destul de ușor de dresat, ceea ce reprezintă o bilă albă din perspectivă unui Berbec cu o răbdare limitată.

terrierTaur
Deși sunt muncitori și de cuvânt, Taurii au uneori tendința de a fi foarte leneși, mai ales dacă răsplată nu este pe măsură eforturilor. Această zodie se va înțelege minunat cu un câine căruia îi place să stea tolănit toată ziua: Saint Bernard. Mai există, însă, o rasă cu care Taurul se poate înțelege foarte bine: Terrierul.

labradorGemeni
Nativii acestei zodii sunt ființe foarte sociabile, care se află într-o permanență mișcare și au nevoie de variație în viață lor. Câinii lor de suflet sunt Labradorii Retriever și Golden Retrieverii, extrem de prietenoși și de inteligenți, la fel că și stăpânii lor. Nu există niciun moment de plictiseală alături de această rasă de câine, ceea ce înseamnă că Gemenii nu își vor pierde interesul prea curând.

chiuauaRac
Răcii au nevoie de câini care să fie la fel de sensibili și loiali că și ei, ceea ce înseamnă că se vor înțelege de minune cu rasă de talie mică Chihuahua, de exemplu. În plus, această rasă pitică de câine are un avantaj care o să îi surâdă Racului: poate fi purtată peste tot, ceea ce înseamnă că nativul acestei zodii nu va trebui să se despartă prea des de indragitul animal de companie.

RottweilerLeu
Leul este regele junglei și nu se sfiește să o arate. Plini de încredere în ei înșiși, dominanți și dornici să se afirme, Leii au nevoie de un câine care nu doar să stârnească admirație, ci să și intimideze. Astfel, o rasă potrivită pentru Lei ar fi Rottweilerul. Acești câini sunt mai mult decât mulțumiți atunci când li se da ceva de făcut, dar au și o latură dominantă și au nevoie de un stăpân puternic și neînfricat, precum Leul, care să reușească să le țină în frâu spiritul autoritar.

BeagleFecioară
Independența, rațională și pragmatică, Fecioară nu ar trebui să opteze pentru câini care se atașează extrem de tare de stăpân, că în cazul Racului. Nativii au nevoie de râse curioase și care pot fi și solitare atunci când e nevoie. Beagle este un astfel de câine cu spirit independent și care mereu adulmecă după ceva nou, iar Fecioară va fi mai mult decât încântată să aibă un companion atât de inteligent.

setteriBalanța
Dacă ar fi să aleagă între a stă singure și a socializa, Balanțele mai mult că sigur că s-ar înconjura cu oameni. De fapt, dorință de a fi în preajmă altora este atât de mare, încât uneori uită de propriile responsabilități și se entuziasmează prea tare, exact că și cățeii din rasă Setter, care preferă joacă în locul muncii. Exact că și Balanțele, Setterii nu răspund bine la ordinele directe, ceea ce nu înseamnă că nu se vor atașa profund de stăpânul îngăduitor din zodia Balanța.

terrierScorpion
Scorpionii sunt pasionali, pătrunzători și, uneori, pot avea fixații care din cauza cărora să încerce să îi controleze pe ceilalți. Terrierii sunt încăpățânați și posesivi cu propriile lor jucării. În același timp, au o inteligență unică, ceea ce înseamnă că se vor înțelege de minune cu nativii acestei zodii cu care împart trăsături esențiale.

ogarSăgetător
Cel mai aventuros și dornic de libertate semn al zodiacului are nevoie de un animal de companie care exploreze lumea împreună cu el. O rasă potrivită pentru această zodie este Ogarul, un câine calm și ascultător în casă, dar care abia așteaptă să alerge și să zburde fără că o leșa să îi îngrădească libertatea. Săgetătorul și Ogarul vor fi legați tocmai de această dorință de a cutreieră lumea fără constrângeri.

boxerCapricorn
Ambiția este cea mai de preț calitate a Capricornului, însă uneori se poate transformă în încăpățânare. Un câine asemănător că personalitate este Boxerul, deoarece este loial și inteligent, dar are uneori momente în care devine căpos, exact că și stăpânul lui.

wipperVărsător
Vărsătorii pot părea reci și inaccesibili pentru cei care nu îi cunosc, însă după ce se acomodează cu cineva, se atașează și devin prieteni foarte buni. Odată ce legătură s-a creat, Vărsătorul grijuliu și loial va fi una dintre acele persoane pe care poți să le pui pe rană. Rasă Whippet este de asemenea timidă în preajmă necunoscuților, dar după ce se sparge gheață, acești căței sunt cei mai loiali și mai drăgălași.

pugPești
Posibil cea mai codependenta zodie, Peștii sunt sensibili, devotați și au nevoie de sprijin și atenție de la cei dragi, dar și de la animăluțele de companie. De aceea, rasă Pug poate fi o alegere ideală, deoarece acest câine este loial și sensibil, exact că și stăpânul. El are nevoie de multă dragoste, pe care o va primi negreșit de la afectuosul nativ din Pești.

Sursa/Foto: Divahair.ro

Distribuie articolul: