Aşa cum Moş Nicolae şi Moş Crăciun ne aduc daruri în ajunul sărbătorilor de iarnă, iar iepuraşul vine întotdeauna de Paşte, tot aşa, Zâna Măseluţă este un personaj iubit în lumea copilăriei. Pentru a uita de durerea şi de neplăcerea căderii danturii de lapte, ea vine să ia dinţişorul şi, în schimb, lasă cadouri sau bani sub perna ştrengarului. Iată povestea celebrei în copilărie – Zâna Măseluţă, cea care urcă dințișorii de lapte la cer și-i transformă în stele strălucitoare.

Trăiau odată trei zâne surori. Cele două surori mai mari ascultau şi învăţau cu drag poveţele Mamei Zâne, în vreme ce mezina iubea mult copiii pământeni. Micuţa cu părul bălai şi ochii albaştri îşi folosea puterile magice, îi adormea cu bagheta fermecată pe toţi cei de la castel şi zbura către pământ, unde îi vizita pe copiii. Într-o zi, mama sa a întrebat-o de ce nu vrea să înveţe şi să îşi găsească adevărata menire de zână. Atunci, ea i-a spus că îi plac mult micuţii de pe pământ şi că ar dori să fie asemeni lor, chiar dacă şi-ar pierde puterile magice. Mama Zână a oftat şi nu i-a spus nimic.

După un timp, a venit vremea ca fiecare zână să aleagă cum îşi va folosi puterile magice. Atunci, Zâna cea mare a spus că doreşte să aprindă noaptea stelele şi luna, iar dimineața soarele. Zâna cea mijlocie a spus că doreşte să aducă iubire în viaţa celor singuri, ca să-şi găsească perechea şi să fie fericiţi. Zâna cea mică tăcea. Atunci mama ei a spus că ea va zbura printre copii şi va aduna dinţişorii lor de lapte. Astfel, cei mici nu vor mai plânge şi nu vor mai fi trişti, atunci când vor pierde un dinte, pentru că vor şti că în noaptea următoare, vor primi un cadou sau vor găsi bănuţi sub pernă.

Ce cadouri trebuie sa aducă Zâna?
1. Un bănuţ sub pernă – tradiția vorbește de un bănuț sau câțiva și nu de sute de euro. Bineînţeles, este decizia fiecărui părinte cât o sa-i pună copilului drept recompensă pentru dinte, însă țineți cont că educația financiară se face în copilărie. Iar dacă azi familia este bine îndestulată, peste un anumit timp poate fi invers. Copilul trebuie să învețe a prețui banul muncit, câștigat cu greu încă de mic. Să nu transformăm o simplă joacă într-o cursă de milioane.
2. Diplomă se decernează celui ce a pierdut un dinte, dar nu și-a pierdut speranța!

3. Dulciurile strică dantura – le spunem acest lucru zilnic copiilor noștri, de ce tocmai atunci când au suferit, poate chiar din această cauză, să le dăm tocmai ceea ce le interzicem și le va face rău? Mult mai potrivită ar fi, spre exemplu, o carte cu povești frumos ilustrată.

4. Zâna Măseluţă transformă dinții în stele. De ce nu le-am dărui copiilor o stea, poate sub forma unei pernuțe pe care va dormi, poate o plăpumioară cu steluțe și lună. Dacă e fetiță, optați pentru o bentiță decorată cu stele sau cu o stea mai mare, pe o parte. Sunt atâtea lucruri cu stele pentru copii!

5. Jucăriile alină durerea – se zice că Zâna putea lăsa și un suvenir sub pernă. Să fie acesta o jucărie pe care copilul o dorea de multă vreme, în limita posibilităților desigur. El o va asocia cu dintele pierdut, iar atunci când va cădea ultimul dinte – aveți un motiv să-i mai reduceți numărul jucăriilor achiziționate.

6. Fructele, legumele și calciul întăresc dantura – Dacă vrei să alegi ceva foarte sănătos pentru copilul tău, mergi pe ideea că dintele pierdut, trebuie cât mai repede înlocuit – iar pentru aceasta, e nevoie de multe vitamine și de calciu, ca să nu rămână știrb prea mult timp.

În speranţa că v-am adus câteva idei de cadouri utile pentru a o ajuta pe Zâna Măseluță, acum, puteți privi mai ușor lumea prin ochii celor mici. Aşa că, mămici, tătici şi bunici, păstraţi magia copilăriei cât mai mult în sufletul puiului dumneavoastră! Nu va face decât să îi dea aripi să îşi trăiască viaţa cu entuziasm şi să fie, la rândul său, un bun părinte.

Sursa: taifasuri.ro