Medicina chinezească dezvăluie o mulțime de taine legate de tratamentul netradițional și prevenirea oricăror boli. Potrivit Econet, energia feminină este generată de stimularea unui punct important pentru activitatea splinei – sān-yīn-jiāo. Ce beneficii aduce cu sine stimularea acestui punct strategic pentru sănătatea și frumusețea femeii, aflați mai jos.

1. Reglează ciclul menstrual, culoarea pielii, previne apariția ridurilor și a coșurilor. Sān-yīn-jiāo unește canalurile ficatului și a splinei. În acest mod, activitatea sistemului circulator este reglată, iar menstruația decurge fără probleme. Petele pigmentare, coșurile și ridurile sunt determinate de regularitatea ciclului menstrual. Dacă veți stimula „punctul magic” în fiecare seară, veți contribui la reglarea ciclului menstrual, veți uita de problemele dermatologice și veți amâna apariția climaxului. Veți obține efectul după o stimulare multiplă a acestui punct, deci o singură dată nu va fi de ajuns. 

2. Întărește mușchii. Potrivit medicinei chinezești, tăria mușchilor depinde de starea generală a splinei. Dacă splina se îmbolnăvește, corpul înregistrează dereglări la nivel muscular. Dacă doriți să vă păstrați fermitatea mușchilor chiar și după 40 de ani, trebuie să masați în fiecare seară punctul sān-yīn-jiāo.

3. Tratează frigiditatea (indiferența față de sexualitate). Se știe că stresul poate determina apariția frigidității – un fenomen care poate afecta nu doar viața femeii, ci a familiei sale, în general. Satisfacția sexuală înseamnă și o relație armonioasă de cuplu. Dacă aceasta lipsește, sunt create suficiente condiții pentru destrămarea relației. Masarea punctului sān-yīn-jiāo va preveni apariția frigidității și va stimula viața sexuală din cuplu.

4. Stimulează activitatea uterului și a ovarelor. Uterul este organul fundamental pentru întreținerea frumuseții. Stimularea punctului sān-yīn-jiāo contribuie și la stimularea acestei funcții a uterului. Așa-zisele canale ale tinereții și ale frumuseții se află în partea inferioară a abdomenului, chiar în zona uterului și a ovarelor. Stimularea punctului menționat va face ca circulația sangvină să fie sporită în această zonă. Puteți masa întreaga zonă inferioară a abdomenului. Energia acestor canale asigură o piele netedă, sănătate, somn adânc și tonifiere musculară. 

Stimulați punctul sān-yīn-jiāo prin mișcări circulatorii cu degetul mare, pentru că este cel mai puternic. Nu apăsați prea mult, pentru că punctul este suficient de dureros. 

Funcția centrală a acestui punct energetic este stimularea splinei, adică a circulației sângelui prin organism. Punctul este stimulat și pentru tratarea problemelor digestive, a senzației de „stomac prea plin”, a diareei etc.

Stimularea punctului sān-yīn-jiāo provoacă nașterea, deci femeile însărcinate ar trebui să țină cont de acest lucru. Sān-yīn-jiāo este esențial în tratarea disfuncțiilor sexuale atât la femei, cât și la bărbați. De multe ori, stimularea punctului sān-yīn-jiāo este esențială pentru tratamentul insomniei. 

Unul dintre principiile medicinei chinezești este că funcțiile organelor sunt interdependente. Centrul tuturor funcțiilor se află anume în splină – organul care, potrivit chinezilor, este responsabil de producerea „energiei mișcării”. 

Foto: gyogyszelence.blogspot.comru.altermed.wikia.com

Distribuie articolul: