Un blogger şi activist cunoscut, de specialitate stomatolog, a făcut recent un top al politicienilor moldoveni cu probleme dentare. Dragoş Galbur aduce în prim plan carii, dinţi lipsă, asimetrie dentară şi alte probleme cu care se confruntă gurile politice de la noi. În lista celor 10 se regăsesc nume sonore, precum: Marian Lupu (PDM), Mark Traciuk (PCRM), Mihail Formuzal (bașcanul Găgăuziei), Gheorghe Duca (președintele Academiei de Științe a Moldovei), Oleg Efrim (ministrul Justiției) şi alţii. “Fiind stomatolog, obișnuiesc să privesc în gura celor care vorbesc, indiferent dacă mi se adresează mie sau altcuiva”, a ţinut să menţioneze blogerul. “În cei 7 ani de medicină, am învățat să-mi fac păreri despre oameni inclusiv după igiena orală, după igiena urechilor, unghiilor și în general, după igiena personală. Da, știu, există multe cazuri în care, oricât de mult te-ai spăla pe dinți, oricât ai respecta igiena orală, oricum aceştia, fie au o nuanță mai gălbuie, fie se cariază des sau cad”, spune Dragoş pe blogul său personal.

Stomatologul a ales cele mai potrivite poze ale politicienilor incluşi în top, mărind zona dinţilor şi indicând defectele dentare sesizate de acesta. Blogerul Galbur nu a uitat să-i menţioneye şi pe acei mai disciplinaţi dintre politicieni, personalităţi care au reuşit să iasă în evidenţă prin “rebranding-uri dentare”: “M-am bucurat să văd, de exemplu, că Mihai Ghimpu și Mihai Godea au trecut pe la stomatolog. Că era dezastru la ei în gură, cu ceva timp în urmă. Am remarcat că destul de mulți dintre politicieni apelează la metalo-ceramică, același Voronin, același Ghimpu, același Serafim Urechean și alții. Filat și Plahotniuc, în general, acordă multă atenție dinților, lucru vizibil”, a specificat sursa.

Cei, însă, care l-au dezamăgit pe Galbur ca şi stomatolog, dar şi cetăţean, au ajuns şi în vizorul nostru. Iată colajele celor 10.

Sursa: Galbur.md

Distribuie articolul: