Paralela 47 s-a înscris pentru al doilea an consecutiv în competiția pentru a reprezenta Moldova la Eurovision Song Contest cu piesa “Fragmente”. Ce așteptări au băieții de la concursul din acest an, dar și alte detalii interesante de la începuturile trupei ne-au fost dezvăluite recent, într-un interviu.

“N-avem planuri mărețe legate de Eurovision. N-avem frica de a pierde, de a rata calificarea în urmatoarea etapă. Iar dacă nu e frică, suntem mult mai relaxați în evoluția scenică. Pur și simplu, facem ceea ce ne place. Sper, totuși că vor apărea mai multe trupe rock în Republica Moldova, nu neapărat participante la Eurovision. Deși Eurovisionul aduce multă vizibilitate și prin asta ar avea de câștigat acest concurs. În general, sper să-i inspirăm și pe alții”, a declarat Alecu Mătrăgună, solistul formației.

Pe lângă vizibilitate, băieții din Paralela 47 vor să-i inspire și pe alți tineri ca să ia chitara și să se apuce de cântat. “În loc să-și irosească timpul prin discoteci, cluburi, cafenele sau în fața calculatorului, tinerii ar putea lua chitara în mâini și s-ar apuca de cântat. Cine știe, poate și-ar descoperi talentele neștiute…”, ne-a spus Lucian, chitaristul trupei.

Primele repetiții se făceau într-un cabinet de Geografie

… de unde și numele. “Ne-am propus sa participăm la un festival dedicat creației lui Mihai Eminescu. Atunci a apărut și una dinte primele noastre piese, pe versurile poetului – „Atât de fragedă”. Denumirea pentru trupă nu am căutat-o mult. Primele repetiții aveau loc într-un cabinet de geografie”, ne-a povestit Alecu. Mai târziu, când s-au alăturat și alți actuali membri, băieții, fiind studenți la medicină repetau în camera de cămin. Cum s-a schimbat componența trupei de-a lungul anilor, dar și cum le-a reușit să păstreze echipa și să creeze, aflați din interviu.

Distribuie articolul: