Cercetătorii susțin că cele mai multe din lucrurile pe care le gândim despre fericire sunt false. Studii ale Departamentului de Psihologie de la Universitatea Berkley din California au arătat că accentul pus pe fericire ne poate aduce dezamăgirea, pentru că e vorba de speranțe prea mari.

 

Spre exemplu, experții spun că “dacă marele tău scop în viață e doar să fii fericit, există șanse mai mari să devii trist sau dezamăgit”. Sfatul lor este să lăsăm deoparte așteptările și să căutăm “nu fericirea, ci mai degrabă un scop și o menire vieții”, după cum notează dailywort.com.

De asemenea, tot cercetătorii sunt cei care spun că “cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru sănătatea și frumusețea ta este să dormi mai mult!”. Cât priveşte banii, experţii spun că un salariu mai mare face ca problemele să dispară, dar doar până la un punct: “venituri mijlocii, care să îți asigure un trai liniștit, dar fără extravaganțele unui miliardar care folosește un avion particular pentru a merge la ski. Banii aduc fericirea doar până la un anumit nivel. Dincolo de acesta, depinde doar de tine să-ți faci viața frumoasă”.

Închide laptop-ul!

Crezi că să descoperi ce face fiecare dintre prietenii tăi pe Facebook și cu ce se laudă pe Twitter în fiecare moment îți aduce mai multă fericire în viață? Un studiu recent a descoperit că să fii conectat constant la Facebok te face, surprinzător, mai puțin conectat la nivel real cu alte persoane și mai puțin mulțumit de propria viață și de experiențele tale, prin comparație cu cei din jur. “Așa că de ce n-ai închide laptop-ul, pentru a te bucura de o zi frumoasă, în care experiențele să fie reale, nu observate în fotografiile de Instagram?”, spun specialiştii.

Sursa: EVZ.ro

Foto: www.argumentpress.ro

 

 

 

 

Distribuie articolul: