La fel cum o face în fiecare an, de 1 iunie, Clubul Internațional al Femeilor din Moldova a marcat Ziua Internațională a Copiilor pe întreg teritoriul Republicii Moldova, redând speranțe și zâmbete multor copii și părinți mai triști ca noi.

Membrele și conducerea asociației de binefacere au participat, luni, 1 iunie, la ceremonia de deschidere a noilor terenuri de joacă pentru două gradinițe de copii, una în raionul Hâncești și cealaltă în raionul Râșcani, care au fost achiziționate și instalate cu sprijinul financiar al Clubului Internațional al Femeilor din Moldova. Copiii au primit în dar hăinuțe, dar și dulciuri.

Atmosfera de sărbătoare a continuat și în capitala țării unde Clubul Internațional al Femeilor din Moldova a organizat și susținut diverse manifestări cultural-artistice destinate copiilor, în cadrul cărora patru familii social-vulnerabile din raioanele Șoldănești, Comrat și orașul Chișinău, familii cu mulți copii a căror soartă poartă o nuanță gri, au primit în dar echipamente electrocasnice, haine, dulciuri și ajutoare financiare. O adevărată bucurie pentru acei copii și părinți care au primit aceste donații din partea Clubului Internațional al Femeilor din Moldova din care fac parte atât soțiile Șefilor de misiune acreditați la Chișinău, cât și femei din Republica Moldova ce reprezentă comunitatea locală.

Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova, din care fac parte atât soțiile Șefilor de misiune acreditați la Chișinău, cât și femei ce reprezentă comunitatea locală, datează din 1997, dar devine o asociație de binefecare legalizată abia în 2014, sub conducerea soției ambasadorului Turciei la Chișinău, Banu Cancan Kartal și a soției viceministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Corina Cojocaru-Ulianovschi.

Acest Club unic în Republica Moldova desfășoară și promovează anual diverse acțiuni de caritate dedicate copiilor şi mamelor, a căror destin este pecetluit de tristeţe şi greutăţi.

Distribuie articolul: