Pare incredibil, dar este adevărat. O femeie a adus pe lume gemeni, fetiță și băiețel, de la tați diferiți. Cazul este de unul la un miliard! 

Bebelușii Alexandra și Calder sunt primii gemeni din Marea Britanie născuți de la tați diferiți. Datorită miraculosului tratament de fertilizare în vitro (FIV), cuplul britanic Simon și Graeme Berney-Edwards, au devenit părinți în aceeași zi a gemenilor, după ce au apelat la o mamă surogat din Canada, cheltuind 25000 de lire sterline pentru întreg procesul.

Graeme este tatăl lui Calder, iar Simon este tatăl Alexandrei.

Bărbații sunt împreună de mai mulți ani, dar pentru a se simți o familie cu adevărat fericită cuplul și-a dorit enorm copii. Totuși, problema cea mare cu care s-au confruntat a fost de a alege cine să fie tatăl copilului. Cei doi au găsit o mamă surogat tocmai în Canada și după mai multe discuții cu femeia și doctorii au aflat că fiecare dintre ei putea fi tatăl gemenilor. Medicii le-au explicat că într-un ovul (în cazul lor a fost un ovul de la un donator anonim) puteau fi implantați câte un embrion de la fiecare donator, dar nu-i asigurau că procedura va avea succes. Viitorii părinți au fost de acord, iar în cazul în care nu reușesc să devină părinți de această dată, au decis că vor continua încercările până fiecare dintre ei va fi tată biologic al unui copil.

Din fericire pentru ei, „experimentul” a avut succes și mama surogat, pe nume Meg, le-a adus pe lume o pereche de gemeni perfect sănătoși. Astfel Graeme și Simon au devenit părinți în aceeași zi.

Recent bebelușii au împlinit un anișor, iar părinții le-au organizat o petrecere pe cinste, Meg reușind să ajungă din Canada în Regatul Unit pentru a fi prezentă la prima aniversare a micuților.

Sursa: Mirror.co.uk

Vezi și: Caz medical extrem de rar: o tânără din Ungheni a învins moartea după ce s-a aflat 10 zile în comă. Astăzi este ziua ei de naștere!