A fost dintotdeauna imprevizibilă în creațiile sale, gândește deschis și are mereu o viziune aparte despre orice subiect. Nata Albot vine de această dată cu un îndemn pentru femeile care le este frică de procesul de travaliu, durere și spital. Faptul că ar putea să nască acasă trezește în orice femeie fiori și groază, nu și pentru Nata. Cea mai recentă postare a prezentatoarei pe Facebook.com, ne-a lăsat fără replică. 

„Am și eu sesiuni foto de la nașterea copiilor mei. Dar nu aș îndrăzni niciodată să le postez. Pentru că nu sunt decât pentru ochii celor apropiați. Recent am arătat fetelor mele pentru prima dată pozele de la nașterea lor. S-au amuzat, s-au speriat, s-au încântat și mai ales am reușit să le explic cât de frumos și cât de firesc este să naști, la spital sau și mai bine acasă.
Dar prietena mea braziliană din Montreal, fotografa Lidia Barreiros m-a dat gata cu sesiunea pe care a făcut-o, asistând la o naștere acasă. Când mi-a arătat aceste poze pe calculatorul ei, i-am zis că neapărat trebuie să le publice. Avea rezerve, dar sper că nu am dat greș convingând-o să facă asta. Este prea frumoasă clipa nașterii unui om ca să rămână ascunsă într-o arhivă.  O naștere perfect legală, la domiciliu, în prezența caldă și plină de susținere a soțului, însoțită de o sage-femme (moașă), asigurată gratuit de sistemul medical canadian, ca o alternativă pentru nașterea la spital.
Lidia în câteva săptămâni trebuie și ea să nască și va fi asistată de aceeași sage-femme.
Savurați aceste clipe de magie și partajați-le cu cei care au o altă părere despre naștere” , a scris Nata Albot pe pagina sa de Facebook.com. 

Curajul și entuziasmul cu care vorbește Nata Albot inspiră la maxim, însă medicii specialiști avertizează că riscul mortalităţii neonatale este de 4 ori mai mare în cazul naşterii acasă faţă de naşterea în spital, ajungând să fie de 7 ori mai mare dacă e vorba despre prima naştere. 

Dacă te regătești în scurt timp să devii mămică sau abia planifici, fotografiile sugerate de Nata Albot cu siguranță de vor ajuta să iei o decizie în acest sens. 

Admiră toate fotografiile pe blogul Lidiei Barreiros

Distribuie articolul: