De când a participat la un show culinar și a ajuns printre ultimii finaliști ai proiectului, am realizat cu toții că interpretul Cătălin Josan e foarte bun la gătit. De această dată a demonstrat fanilor săi că poate găti și ananași copți în glazură de caramel, rom și citrice. Dacă te-a inspirat cântărețul află mai jos rețeta acestui desert delicios.

Ingrediente:
– 1 ananas,
– 1 portocala,
– 1 lamaie,
– 2 lime,
– 2 pachetele zahar vanilat,
– 25 g unt,
– 5 linguri cu varf de zahar,
– 100 g apa,
– 50 grame rom.

Mod de preparare:

1. Se curăță ananasul de coajă; se taie șanțuri în spirală de 5mm grosime de-a lungul șirurilor de găuri rămase de la coajă.
2. Într-o tigaie, se pun 2 lunguri de zahăr, până se topește complet. Se adaugă untul și se amestecă. Se adaugă bucățile de ananas rămase după spiralare, apa și romul (atenție să nu flambeze). Se amestecă și se lasă să se reducă 20min la foc mic. Se strecoară.
3. Pe o tavă, se amestecă 3 linguri de zahăr și coaja rasă mărunt de la portocală, lămâie și lime. Se tăvălește ananasul în coajă și zahăr.
4. Într-o tigaie, se pune ananasul în picioare și se toarnă siropul de rom. Se pune la cuptorul încălzit la 175 grade Celsius pentru 2 ore.
5. La fiecare 15min, se ia din caramelul scrus în tigaie și se toarnă peste ananas.
6. Se lasă 5-10 minute să se răcească după ce se scoate din cuptor. Se servește cu înghețată.

Cătălin a demonstrat că pe lângă cunoștințele în gătit le mai are și pe cele din medicina tradițională prin următoarea declarație: „Pentru ananasul din imagine s-au jertfit două degete. Acestea au suferit arsuri cauzate de siropului de caramelă! După un pic de ulei de cătină, starea fizică a celor două degete revine treptat la normal.”

Sursa: raymondblanc.com

Sursa foto: skiptomylou.ro, ft-shop.ro

Distribuie articolul: