Marilyn Monroe l-a purtat în fiecare noapte și a renunțat la el doar de câteva ori în viață. Vorbim despre sutien – articolul de lenjerie intimă pe care o parte din medici îl condamnă, iar altă parte – îi reconfirmă utilizarea necontenită. Ce spun esteticienii despre purtatul sutienului pe timp de noapte, aflăm dintr-un articol recent, publicat de portalul britanic dailymail.co.uk.

Toată lumea continuă să aibă păreri împărțite, iar internetul oferă doar informații contradictorii cu privire la acest subiect. Unii oamenii de știință consideră că purtatul sutienului pe timp de noapte menține fermitatea sânilor, însă alții sunt de părere că acest obicei blochează activitatea sistemului limfatic și poate cauza chiar cancer la sân.

Din păcate, nu există dovezi științifice care să arate că sutienul menține cu adevărat fermitatea sânilor. Mai mult decât atât, sutienul nu este o mașină a timpului, care să oprească elasticizarea pielii bustului!

Natasha Harding, specialistă în montaj, la fabrica de lenjerie Rigby & Peller, consideră că purtatul sutienului pe timp de noapte chiar contribuie la menținerea formei sânilor. „Dn experiența mea personală, pot spune că sânii femeilor își mențin fermitatea, doar dacă acestea poartă sutien pe timp de noapte.”

Chirurgii cosmeticieni Angelica Kavouni și Douglas McGeorge afirmă că purtatul sutienului pe timp de noapte nu oprește „îmbătrânirea” sânilor, însă ar fi capabil să contribuie producerea vergeturilor la nivelul acestora. Asta, deoarece pielea sânilor se trage și se pliază în timpul somnului, după cum afirmă medicii. 

Experții sunt de acord că sutienul poate asigura un somn confortabil doar dacă lenjeria este fixată bine de corp și nu este prea strânsă. Alegerea unui sutien prea strâns poate duce la probleme, mai ales în cazul femeilor cu bust mare. Asta, pentru că lenjeria strânsă poate afecta fluxul sanguin și drenajul limfatic, producând chiar și retenția de lichide în organism. 

Profesorul Mokbel afirmă că sutienul din sintetice duce la ridicarea temperaturii acestuia la peste 37 de grade Celsius – mai mult decât temperatura normală a corpului. Asta ar însemna că lenjeria din țesături sintetice sporește riscul apariției cancerului mamar.

Cea mai recomandată lenjerie, în acest sens, este cea de bumbac moale (cel puțin 80%), care se fixează bine pe corp și care favorizează respirația pielii

Savanții bat alarma și atunci când spun că o treime din femei poartă sutienul în mod greșit și favorizează în fiecare zi apariția cancerului.

Pe de altă parte, consultanții din magazine trebuie să fie sinceri atunci când descriu lenjeria din vitrine și nu trebuie să oblige clienta să cumpere un anumit produs. 

Foto: Alamy

Distribuie articolul: