Capi de listă după numărul de date făcute publice pe portalul www.date.gov.md sunt Ministerul Sănătăţii (cu 112 seturi de date), Ministerul Afacerilor Interne (cu 90 seturi de date), Biroul Naţional de Statistică (cu 86 seturi de date), se arată într-un studiu lansat de CJI, în cadrul proiectului „Guvernare deschisă pentru o societate informată şi activă”. Care instituție e cea mai puțin transparentă, aflați mai jos. Analiza a identificat un şir de probleme în deschiderea datelor guvernamentale cu caracter public, dar și cum Ministerele pun la dispoziție informația legată de activitatea lor, venind cu careva recomandări de îmbunătățire. Lista este urmată de Ministerul Economiei, cu 50 seturi de date, şi Ministerul Educaţiei, cu 31 seturi de date. Alte opt ministere şi instituţii au publicat între 11 şi 19 de seturi, iar altele 23 – între două şi nouă seturi de date.

Cinci autorităţi administrative centrale nu au publicat niciun set de date până astăzi pe portalul date.gov.md: Agenţia Medicamentului, Centrul de Acreditare în domeniul Evaluării Conformităţii Produselor, Centrul Naţional de Sănătate Publică, Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, şi Serviciul Vamal.

Topul a fost realizat în baza unui raport care a evaluat procesul de deschidere a datelor guvernamentale cu caracter public în anul 2012, în contextul implementării Planului de acţiuni pentru o Guvernare Deschisă, inclusiv a gradului de accesibilitate şi utilitate a acestora pentru societatea civilă şi mass-media.

Precizăm că la 29 aprilie 2011, prin dispoziţia nr.43 , Guvernul Republicii Moldova a decis crearea portalului datelor guvernamentale cu caracter public www.date.gov.md „în scopul asigurării transparenţei procesului decizional şi participării cetăţenilor la actul de guvernare, precum şi accesului cetăţenilor şi mediului de afaceri la datele guvernamentale cu caracter public”.