Femeile, dar și bărbații, se împart în mai multe categorii, la capitolul curățenie sunt din acelea cărora le place să facă curat, altele sunt chiar ahtiate de curățenie și altora nu le place deloc. Din punct de vedere astrologic, nu toți oamenii sunt egali în privință bucuriei de a efectuă treburi casnice. Așadar, cum privește fiecare zodie actul menajului? Care sunt nativii entuziaști în a se ocupă de aspirat și curățat geamuri sau, dimpotrivă, oripilați de această idee? 

Berbec

Berbecii privesc treburile casnice ca pe o necesitate pe care trebuie să o satisfacă urgent. Ei nu fac doar curățenie, ci se angajează într-un maraton de menaj, atacând orice zonă murdară și oprindu-se abia atunci când totul strălucește. Cei din jur ar face bine să stea deoparte, altfel ar putea fi prinși în vâltoarea Berbecilor de a face curățenie pe „repede înainte”.

Taur

Taurii privesc menajul exact că pe un proiect cu obiective clare, împărțite pe activități specifice. Au întotdeauna un plan metodic cu sarcini specifice, muncind cu sârguință și meticulozitate la fiecare pas. Sigur că procesul implică și câteva pauze de o gustare, pentru refacerea rezervelor de energie.

Gemeni

Gemenii fac curățenie în casă, apucându-se de minimum 20 de sarcini în fiecare cameră. Imediat ce termină un sfert din ce-au început, acești nativi trec la următorul demers, plictisindu-se destul de repede realizând un singur lucru. Din acest motiv, stilul Gemenilor de a se ocupă de gospodărie este destul de haotic, consumându-le în exces energia și răbdarea.

Rac

Întrucât nu sunt tocmai vrednicii zodiacului, Racii se străduiesc să mențină cât mai mult aspectul ordonat al camerelor principale, însă tind să uite de haosul din dulapurile umplute până la refuz și din sertarele total nefuncționale. Motto-ul Racilor privind menajul este: dacă alții nu pot să vadă dezordinea, curățenia nu este necesară.

CuratenieLeu

Leii sunt surprinzător de eficienți în curățenia casei, însă problemă lor este că rareori aleg să își piardă timpul cu treburi casnice. Când totuși se înhamă la aceste sarcini, o fac după propriile reguli și pentru strictă satisfacere a gusturilor personale. De asemenea, au pretenția să fie extrem de apreciați și aplaudați pentru eforturile lor domestice!

Fecioară

Iată o zodie cu adevărat îndrăgostită de o activitate neplăcută pentru foarte mulți oameni: curățenia în casă. Acești nativi curată sistematic fiecare colțisor al casei, eliminând praful și organizând fiecare obiect, până totul este 100% lipsit de pată. Interesant este că gustă din plin fiecare etapă, menajul fiind pentru Fecioare o reală terapie psihologică.

Balanța

Balanțele nu se dau în vânt după efectuarea menajului și sunt mereu dispuse să îi plătească pe alții pentru această sarcină ingrată. Chiar și așa, poți fi motivate să facă treburi casnice dacă urmează să primească musafiri sau dacă acest lucru îi face fericiți pe cei dragi. 

Scorpion

Așa cum procedează în toate aspectele vieții, Scorpionii sunt foarte determinați când au treburi casnice de onorat. Ei iau menajul în serios, se concentrează pe fiecare etapă cu ardoare și nu se pot odihni liniștiți, până când misiunea este completă și îndeplinită cu brio.

Săgetător

Săgetătorii sunt firi libere, care detestă să piardă ore bune din zi făcând lucruri neplăcute. Acasă, în secret, ascund repede gunoiul sub covor și plătesc o vecină să perieze canapeaua. În societate, pot pretinde că sunt gospodari iluștri, care curată grupurile sanitare în fiecare zi și adoră să șteargă praful. Totul este o strategie de PR, din păcate.

Capricorn

Capricornii au întotdeauna o lista cu lucrurile casnice „de făcut”, însă o folosesc pentru a delega sarcini tuturor membrilor familiei, pentru că așa li se pare normal. Distribuirea este întotdeauna făcută după criterii egoiste: păstrează pentru ei sarcinile pe care le preferă și le pasează întotdeauna pe cele pe care le detestă.

Vărsător

Vărsătorii nu sunt cei mai entuziaști gospodări, preferând oricând să mediteze la condiția umană, decât să curețe covorul din sufragerie. Când n-au încotro, încep să caute metode inedite de a termină mai ușor curățenia, la care nimeni altcineva nu s-ar putea gândi vreodată. 

Pești

Peștii vor amâna, până la finalul vieții, atât cât pot treburile casnice. Ei nu înțeleg de ce totul trebuie să fie în perfectă ordine prin casă și consideră menajul o pierdere de timp monumentală. Când totuși sunt încolțiți și nu au încotro, își asumă o singură sarcină, cât mai ușoară, pe care o termină lent și prost.

Sursa: Acasa.ro

Distribuie articolul: